Šoti jalgpallilegend on Ukraina poolt: tahan, et nad võidaksid MM-tiitli

Karl Mihkel Eller
Copy
Ukraina koondise treening teisipäeval Glasgows.
Ukraina koondise treening teisipäeval Glasgows. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix

Täna toimub Glasgow's jalgpalli MM-valiksarja play-off’i avaringi matš Šotimaa ja Ukraina vahel. Võitja kohtub pühapäeval Walesiga ja selle mängu võitja pääseb sügisel Kataris toimuvale MM-finaalturniirile. Šoti jalgpallilegend Graeme Souness ütles, et on täna ja edaspidi Ukraina poolt, sest nad peavad pääsema MMile, võitma tiitli ja näitama sõda alustanud Venemaale koha kätte.

«Olgu see sport, poliitika, kunst või mis iganes, me peame Venemaale selgeks tegema, et see, mida nad teevad, on vastuvõetamatu. Olen emotsionaalne. Ma ei taha, et Ukraina pääseks lihtsalt MMile. Ma tahan, et nad läheksid Katari ja võidaksid maailmameistritiitli,» ütles 69-aastane Souness Daily Mailile.

Ta lisas, et ei tahaks olla üks nendest Šoti koondislastest, kes peavad täna väljakule minema. «Võidust tähtsam on saata signaal Venemaale. Maailm peab kokku tulema ja näitama neile, et nende käitumine on vastuvõetamatu. See on minu peamine tunne selles olukorras,» lisas Souness, kelle mängijakarjäär kestis 1970ndatest 90ndateni.

Selle aja jooksul esindas ta palju klubisid, kuid enim mäletatakse teda Liverpooli ja Middlesbrough' särgis. Esimese eest osales poolkaitsjana 247 mängus ja lõi 38 väravat. Hiljem alustas ta treenerikarjääriga, juhendades näiteks Liverpooli, Benficat ja Newcastle Unitedit. Tänapäeval on ta Inglismaa telekanalites tuntud stuudioekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles