Ukraina peatreenerit ei lubatud sõtta: peate meid viima jalgpalli MMile

Karl Mihkel Eller
Copy
Ukraina jalgpallikoondislased. Fotol keskel poolkaitsja Taras Stepanenko.
Ukraina jalgpallikoondislased. Fotol keskel poolkaitsja Taras Stepanenko. Foto: Imago Images/Matthias Koch/Scanpix

Sel nädalal saab selgeks, kes hoiab viimase vakantse koha jalgpalli MM-finaalturniiril. Viimase pääsme eest võitlevad Ukraina, Šotimaa ja Wales. Alates veebruarist Venemaa invasiooniga võitlevad Ukraina sõdurid on oma meeskonnale andnud vaid ühe eesmärgi: peate saama MMile!

Ukrainast on sõjaolukorra tõttu keelatud lahkuda teenistusealistel meestel, kuid rahvuskoondise jalgpalluritele on tehtud erand. «Meie sõdurid nõuavad meilt ainult üht: pääset jalgpalli MM-ile,» ütles Ukraina poolkaitsja, 32-aastane Taras Stepanenko Sky Sportsile.

Pärast sõja puhkemist on aktiivselt mänginud vaid käputäis Ukraina koondislasi. Sellegipoolest on võidutahe tugev. Isegi peatreener, 64-aastane Oleksandr Petrakov soovis sõjaväega liituda, kuid sai eitava vastuse. «Me saame hakkama. Peate meid viima jalgpalli MMile,» meenutas Petrakov, mis talle öeldi.

Ukraina läheb täna Glasgows peetaval MM-finaalturniiri play-off’is vastamisi Šotimaaga. Kohtumise võitja läheb mängib pühapäeval Walesiga ning võitja pääseb Kataris toimuva MMi B-gruppi. Seal ootavad juba ees Inglismaa, USA ja Iraan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles