Soome rallinaine, kes seljatas vähi ja nopib nüüd MM-etappidel poodiumikohti

Karl Mihkel Eller
Copy
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm.
Reeta Hämäläinen ja Emil Lindholm. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX/SIPA/Scanpix

Soome kaardilugejal Reeta Hämäläinenil diagnoositi paar aastat tagasi rinnavähk, kuid nüüd on ta haiguse seljatanud ning pürib koos Emil Lindholmiga rallimaailma tippu. WRC2-sarjas on võidetud ka esimesed poodiumikohad.

34-aastase soomlanna elus on ebaõnne juba piisavalt olnud. 2019. aasta detsembris diagnoositi tal rinnavähk, mis oli kaugele levinud. «Õnneks avastati vähk veel viimasel hetkel. See oli lähedal, et jõudnuks luustikuni. Vähk oli minu jaoks kõva hoop.

Olin 30-aastane ja pidin veebruaris sõitma Janne Tuohinoga Rootsi MM-rallit WRC-autos. Teised selle aasta rallid jäid vahele. Nüüd on kõik korras. Vähki jälgitakse iga-aastase kontrolli käigus,» selgitas Hämäläinen Helsingin Sanomatele.

2021. aastast on ta asunud 25-aastase Emil Lindholmi kaardilugejaks. Koos on mitmel korral tõustud ka MM-rallidel poodiumile, esialgu veel WRC2 arvestuses. Viimati näpsati kolmas koht Horvaatia etapil.

«Ma karjusin nii kõvasti kui sain. Õnneks on mul kõva hääl,» meenutas ta aprillis Horvaatias saadud poodiumikohta. Üldarvestuses lõpetati ralli üheksandal kohal. Hämäläineni sõnul elab ta kaardilugejana oma unistuste elu ja saab teha, mida tahab.

Kahe hooaja jooksul on Lindholm-Hämäläinen võtnud WRC3 ja WRC2 klassis neli poodiumikohta, neist kaks võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles