Raudmees Alonso võitleb meeletute valudega: keha on parajalt sassis

Karl Mihkel Eller
Copy
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Kahekordne vormel-1 maailmameister Fernando Alonso avaldas, et võistleb jätkuvalt valu kiuste. Põrgupiinu valmistavad eelmisel kuul Austraalia etapi kvalifikatsioonis toimunud õnnetuse tagajärjed ning nende taandumiseks kulub veel kuid.

Alpine'i sõitjal olid pärast pühapäevast Monaco GP-d mõlemal randmel sidemed ja ta ütles ajakirjanikele, et need olid tema Melbourne'i õnnetuse tagajärg, kus ta sõitis laupäeval suurel kiirusel vastu rajabarjääre.

«Luud, sidemed, kõõlused, keha on parajalt sassis. Mul on vaja kaks-kolm kuud taastumiseks, operatsioonile ei lähe ja midagi muud ei saa ka teha. Lihtsalt puhkan. Kahjuks pean iga kahe nädala tagant võistlema. Proovin kodus puhata, kuid lõplik taastumine võtab paar kuud,» ütles 40-aastane hispaanlane Reutersile.

Monacos seitsmendas tulnud Alonso ja tema meeskond Alipne on tegemas korralikku hooaega. Meeskondlikus punktitabelis ollakse kuuendal kohal, vaid punkti kaugusele jääb Alfa Romeo ja 19 punkti on minna McLarenile. Esikolmik – Red Bull, Ferrari ja Mercedes – on teistelt selgelt eest ära.

Kui Alonso käest uuriti, miks ta ei võta aega taastumiseks ja ei anna võimalust Alpine’i reservsõitjale Oscar Piastrile, vastas ta: «Meil on punkte tarvis.» Viidates, et noor austraallane ei oma veel F1-sarja kogemust ning punktikohti oleks temal ennatlik nõuda. F1-sari jätkub järgmisel nädalal Aserbaidžaanis, kui sõidetakse Bakuu tänavarajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles