GALERII ⟩ Eesti võrkpallikoondis sai Kuldliigas olulise võidu

Postimees Sport
Copy

Eesti võrkpallikoondis jätkas Euroopa kuldliiga alagrupiturniiri võidukalt, kui alistas Tartus ülikooli spordihoones 3:1 (29:27, 31:29, 22:25, 25:13) Belgia koondise. Eestil on nüüd grupis kaks võitu ja üks kaotus.

Kohtumise esimesed kaks geimi olid väga võitluslikud ning venisid 30 punkti piirimaile. Kuigi avageimis võtsid alguses juhtohjad külalised ning teiseks tehniliseks time-out’iks oli Eesti 12:16 kaotusseisus ja hiljem ka 16:20, siis edukatele rünnakutele ja tegutsemisele blokis jõuti punkti kaugusele. Otsustavatel hetkedel tõrjuti neli geimpalli ning otsustavatel hetkedel võeti 29:27 võit.

Teises geimis olid eestlased pigem vedajad, kuid taas otsustati selle saatus päris hilja ning maratongeimi võitis Eesti 31:29. Kolmas geim algas taas Eestile positiivselt, kuid geimi keskel võttis juhtohjad Belgia ning enam võõrustajale sõnaõigust ei andnud ja Eesti kaotas 22:25.

Neljas geim kuulus täielikult Eestile ning võideti 25:13. Valentin Kordas teenis Eesti parimana 14 punkti, Henri Treiali arvele kogunes 13 silma. Eesti tõusis nüüd C-grupis teiseks, täiseduga jätkab Tšehhi. 8. juunil kohtub Eesti taas Tartus Läti koondisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles