19-aastane tennisetäht käskis emal tribüünilt lahkuda, kuid võidule see teda ei aidanud

Postimees Sport
Copy
Prantsusmaa lahtiste veerandfinaalis kaotanud Holger Rune sai konkurendilt ja fännidelt karmi kriitikat.
Prantsusmaa lahtiste veerandfinaalis kaotanud Holger Rune sai konkurendilt ja fännidelt karmi kriitikat. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste viimane poolfinalist selgitati Skaninaavia-vastaseisus, kus norralane Casper Ruud (ATP 8.) alistas 6:1, 4:6, 7:6, 6:3 noore taanlase Holger Rune (ATP 40.). Pingelises mängus käskis Rune oma emal tribüünilt lahkuda, kuid võidule see teda ei aidanud.

Esmakordselt suure slämmi poolfinaali pääsenud Ruud ütles pärast matši, et võit on võit, kuid vastase karjed, kirumine ja tribüünilt abi palumine jättis halva maigu. «Kui tahad abi kasutada, siis lahku väljakult,» vahendas Ruudi öeldut NRK.

Kolmandas setis murdis Ruud seisul 4:3 vastase servi ning Rune karjus tribüünide suunas: «Lahku, lahku!» Tema ema Aneke Rune tegigi nii, nagu tundus, et poeg tahtis. Hetkeks tundus, et sellest on abi, sest ta murdis vastu, kuid kaotas seti kiires lõppmängus.

Pärast matši ütles Rune, et tegelikult ei nõudnud ta ema lahkumist tribüünilt. Tema sõnum oli suunatud kellelegi teisele, kuid kellele, taanlane ei avaldanud.

«Ma ei tunne Holgerit isiklikult. Ta on noor ja uus ja võib-olla ei tule alati pingega nii suurel areenil toime. Praegu oleks aga aeg suureks kasvada,» ütles 23-aastane Ruud Norra meediale. Rune suhtumine ei meeldinud ka paljudele tennisefännidele ning teda kutsuti ühismeedia korrale.

Rune stiilinäide matšijärgsest kätlemisest, kus ta surub kiiruga Ruudi kätt, kuid tormab siis pettunult minema. Norralane raputab seepeale vaid pead.

Skandinaavia vastasseis oli Pariisis järjekordne hilisõhtune triller. Alles 22.30 alanud matš kestis pea kolm ja pool tundi. Õhtu varem venis pikaks Novak Djokovici (ATP 1.) ja Rafael Nadali (ATP 5.) pingeline kohtumine. Ruud kohtub poolfinaalis Marin Ciliciga (ATP 23).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles