VIDEO Leedu korvpallifinaalis läks kähmluseks: kuumavereline treener korraldas seebiooperi-laadse spektaakli

Karl Mihkel Eller
Copy
Rytase peatreener Giedrius Žibenas (vasakul) ja Lietkabelise juhendaja Nenad Čanak (paremal, seljaga).
Rytase peatreener Giedrius Žibenas (vasakul) ja Lietkabelise juhendaja Nenad Čanak (paremal, seljaga). Foto: Pilt videost.

Leedu korvpalli meistriliiga finaalseerias on vastamisi Vilniuse Rytas ja Panevežyse Lietkabelis. Seeria kolmandas kohtumises keesid tunded üle ning Lietkabelise peatreener Nenad Čanak kiskus tüli üles vastaste peatreeneri ja klubijuhiga.

Kõik sai alguse sellest, et Rytase kapten Arnas Butkevicius lõi tahtmatult küünarnukiga näopiirkonda Lietkabelise mängijat Dovydas Giedraitist, kes kukkus väljakule pikali. Kohtunikud otsustasid mängu mitte katkestada. Samal ajal kui Giedraitis põrandal lamas, tegi Rytas vaheltlõike ja Gytis Radzevicius surus palli pealt ning siis läks põrguks lahti.

Aastatel 2017–18 Belgradi Partizani juhendanud serblane Čanak hakkas kohtunike peale karjuma, sest viimased ei peatanud mängu. Ta oli vihane, sest Giedraitise lõug oli selgelt verine.

Vilemehed otsustasid Čanaki pingilt eemaldada. Ta hakkaski riietusruumide poole marssima ning möödudes Rytase pingist, tõukas ta nende peatreenerit Giedrius Žibenast, viimast hoidsid püsti vaid mängijad.

Peagi sekkus olukorda ka Rytase osanik Darius Gudelis, kes jälgis mängu otsatribüünilt. Gudelis oli maruvihane ning sajatas juba väljakult lahkunud Čanaki suunas kõike, mis sülg suhu tõi. Siis sekkusid olukorda mängijad ning teel riietusruumi tekkis korralik rahvasumm, mis rohkem ei eskaleerunud.

Tasub märkida, et Rytas juhtis kolmandat finaalmängu selleks hetkeks 51:25. Rytas võitis kolmapäevase kohtumise 85:63 ning juhib nelja võiduni mängitavat seeriat 2:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles