Kunagi eestlasi kurvastanud soomlane debüteerib Rally1-auto roolis

Postimees Sport
Copy
Jari Huttunen Horvaatia MM-etapil.
Jari Huttunen Horvaatia MM-etapil. Foto: DAMIR SENCAR/AFP/Scanpix

28-aastane soomlane Jari Huttunen teeb Soome MM-rallil oma Rally1-auto debüüdi, kinnitas tema mänedžer, kahekordne ralli maailmameister Marcus Grönholm. Eestlastele on Huttuneni nimi meeles 2017. aastast, mil Hyundai rallitiim valis soomlase Hyundai WRC2 tiimi sõitjaks, eelistades teda Karl Kruudale.

«Tundub päris kindel, et Huttunen võistleb Jyväskyläs WRC-klassis. Maksime just Fordile võistluse broneerimistasu,» rääkis Grönholm Ilta-Sanomatele.

«See on tema jaoks suurepärane võimalus, just see, millest me oleme puudust tundnud. Nüüd peame muidugi veel lõpliku rahastuse saama. Praeguses maailmas ei ole sponsorraha kogumine lihtne, kuid teeme jõupingutusi,» lisas Huttuneni eesti hoolitsev Grönholm.

Huttunen on tänavu teinud WRC2 arvestuses kolm starti: Rootsis sai ta kolmanda koha, Horvaatias läks hea tulemus avarii nahka. Võistlustules on ta ka sel nädalal Sardiinia MM-etapil.

«Kõik, kes rallit jälgivad, teavad, et Huttunen on suur talent. Tal on jalg WRC-meeskondade ukse vahel olnud nüüd paar aastat, aga ta pole vaimselt veel läbimurdeks päris valmis. Usun, et tulevikus on. Töötame selle nimel kogu aeg kõvasti,» rõhutas Grönholm.

Viis aastat tagasi konkureerisid Hyundai tehasesõitjakohale lisaks Kruudale ja Huttunenile veel näiteks Kalle Rovanperä, Gus Greensmith ja Pierre-Louis Loubet. Valituks osutus soomlane ning hiljem tuli välja, et Kruuda jäi sõitjakohast ilma väga napilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles