VIDEO ⟩ Kaos serblaste korvpallifinaalis: ohtu sattunud kohtunikud pidid platsilt põgenema (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Belgradi Partizan (mustas) sai võidu kätte, ent kahte läheb veel tarvis.
Belgradi Partizan (mustas) sai võidu kätte, ent kahte läheb veel tarvis. Foto: KK Partizan NIS

Aadria korvpalliliiga finaalseeria kolmandas mängus jäi Belgradi Partizani fännide tõttu matš linnarivaali Crvena zvezda vastu mõneks ajaks seisma.

Punatähed olid eelnevad kaks kohtumist koduplatsil võitnud, mis tähendas, et Željko Obradovići hoolealustel oli selg vastu seina, sest seeria käib kolme võiduni. Partizan saigi enda saalis lõpuks oma tahtmise, võites 70:67. Ent sellele eelnes kõva mürgel.

Võõrustajad alustasid hästi, avapoolaja lõpuks juhiti 39:31. Kolmas veerandaeg aga kaotati 8:23 ning kõik võtmed olid võõrustajate käes. Partizan pääses aga krahhist, kallutades matši enda kasuks 70:67. 

Metsikud fännid läksid lõpu eel päris pööraseks. Kui tabloole oli jäänud 57 sekundit, hakati kohtunikke loopima erinevate esemetega. Üks arbiiter sai tabamuse pähe. Triol ei jäänud muud üle, kui platsilt põgeneda. 

Mõneks ajaks läksid riietusruumidesse ka mõlemad võistkonnad. Tol hetkel oli seis 68:65. Pärast paarikümneminutilist pausi peeti kohtumine lõpuni osati tühjendatud tribüünide ees. Partizan edu käest ei andnud.

Endiste Jugoslaavia riikide liigas on panused väga kõrged, võitja pääseb Euroliigasse. Lisaks on Crvena zvezda ja Partizani vastasseis üks korvpallimaailma tulisemaid.

Ülikogenud Obradovic mõistis fännide käitumise hukka. «Kohtunikud otsustasid osa publikust minema saata. Neil oli selleks täielik õigus. Aga miks see ei juhtunud juba eelmise mängu ajal? Mängijate ja kõigi teiste turvalisus on olulisim,» märkis Partizani pealik, kes viitas, et reegleid rikuti ka Crvena zvezda kodumängul.

Järgmine toimub juba homme taas Partizani koduplatsil. Kas ja kui palju publikud tribüünidele lubatakse, selgub lähiajal. Crvena zvezda esitas kolmanda matši järel kaebuse, viidates ohutuse puudumisele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles