Tšehhid lasid Magnus Kirdi kohta liikvele kaks kõlakat

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: Tairo Lutter

Eesti spordipublik ootab pikisilmi, millal naaseb rajale 2019. aasta Doha MMi odaviske hõbemedalist Magnus Kirt. Tšehhid loodavad, et see juhtub 6. juunil Prahas, aga...

Spordiportaal ČT Sport kirjutas, et lisaks kohalikule tähele Jakub Vadlejchile ja teistele võib Prahas peetaval Josef Odložili memoriaalil osaleda Kirt. Viimati (tänase seisuga) 970 päeva tagasi võistlusolukorras oda visanud eestlane aga kummutas selle võimaluse. 

«Lükkan ümber,» kõlas Kirdi lühivastus Postimehele. 

MMi hõbedal jäi hiljuti seljataha mitmenädalane laager Hispaanias, kus tema peamine eesmärk oli üle pika aja saada korralikke odaviske kordusi. Praegu soovib sportlane hoida madalat profiili, et näidata oma seisu võistluse, mitte lihtsalt sõnadega, mis enne 800 g viskevahendi lendu saatmist suurt ei maksa.

«Ma ei taha täpse kuupäevaga endale pinget panna. Mitte kohe pärast laagrit, ent sellele üpris lähedal peaks ideaalis võistlema. Väga kaua ei saa lolli mängida. Kui tahan võistelda, peab esimene start olema mai lõpus või juuni alguses,» ütles Kirt 18. aprillil, enne ca neljanädalast laagrit Postimehele.

Praegu pole täpselt teada, millal Eesti rekordimees rajale tuleb, ent juuni alguses jagub võistlusi maailma eri paigus kõvasti.

Lisaks Prahas võistlemisele lasid tšehhid Kirdi kohta liikvele ka teise kuulujutu. «Ma ei kujutaks pärast kahe ja poole aasta pikkust pausi võistlemist ette. On käinud kõlakad, et Kirt ei naasegi enam tippsporti,» ütles Vadlejch ČT Sportile.

Ta lisas: «Oleksin väga õnnelik, kui ta siin võistleks. Huvitav näha, mis vormis ta on. Aga kui ta rajale tuleks, teeksin talle kindlasti ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles