Ajaloolise tagasituleku teinud Celtics alustas NBA finaali võiduga Warriorsi üle

Postimees Sport
Copy
Boston Celtics keskmängija Al Horford (vasakul) kerkis võitjate kõige resultatiivsemaks mängijaks.
Boston Celtics keskmängija Al Horford (vasakul) kerkis võitjate kõige resultatiivsemaks mängijaks. Foto: John G. Mabanglo/epa/scanpix

Korvpalliliigas NBA tehti läinud ööl algust finaalseeriaga, kus pea kogu kohtumise tagaajajarollis olnud Boston Celtics tuli viimasel veerandil Golden State Warriorsi vastu välja 12-punktilisest kaotusseisust ja võitis kohtumise 120:108 (28:32, 28:22, 24:38, 40:16). Viimase veerandaja 24 punktiga võitnud Celtics tegi ühtlasi NBA ajalugu, sest see oli läbi aegade finaalseeria suurim võit.

Kodusaalis San Franciscos mänginud Warriors haaras seisult 10:9 juhtohjad ning ei loovutanud seda kuni neljanda veerandini. Kolmanda perioodi lõpus nauditi suurimat edu, kui Celticsi vastu juhiti 15 punktiga 87:72.

Neljandal veerandil jäi Warriorsi aga Celticsi kiirrongi alla. Tasa aga targu tuli esimest korda pärast 2010. aastat NBA finaali pääsenud Bostoni klubi järgi ning põrutas Golden State’st mööda. Lõpuks võeti 12-punktiline võit 120:108.

Celticsi parim oli Dominikaani Vabariigi passiga Al Horford, kes viskas 26 punkti, noppis kuus lauapalli ja andis kolm resultatiivset söötu. Jaylen Brown aitas klubi 25 punkti, seitsme lauapalli ja viie korvisööduga.

Warriorsil polnud kasu ka Stephen Curry 34 punktist, tema arvele jäi ka viis lauapalli ja sama palju korvisööte. Kanadalane Andrew Wiggins viskas võõrustajate poolel 20 punkti ja hankis viis lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles