Pelél sai villand: Putin, lõpetage sõda Ukrainas!

Postimees Sport
Copy
Foto 2017. aasta detsembris toimunud 2018. aasta MM-finaalturniiri alagruppide loosimiselt Moskvas. Vasakult: Vladimir Putin, Pele ja Diego Maradona.
Foto 2017. aasta detsembris toimunud 2018. aasta MM-finaalturniiri alagruppide loosimiselt Moskvas. Vasakult: Vladimir Putin, Pele ja Diego Maradona. Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Venemaa sõda Ukrainas on kestnud üle kolme kuu ning ei näita vaibumise märke. Õnneks ei saa maailmast otsa inimesed, kes püüavas sõda jätkuvalt hoida meedia esikülgedel. Brasiilias andis oma panuse jalgpallilegend Pelé, kes kutsus Venemaa presidenti Vladimir Putinit üles lõpetama invasioon Ukrainas.

«Putin, lõpetage sõda Ukrainas. Sellele vägivallale pole absoluutselt mingit õigustust,» kirjutas 81-aastane Pelé kolmapäeval Instagramis Putinile avaliku kirja.

Pelé meenutas, et on Putiniga olnud sõbralikes suhetes ja mehel isegi kätt surunud, kuid nüüd ei tuleks see mõttessegi. «Ma ei mõelnud kunagi, et ühel päeval oleme nii lõhestunud kui praegu. Selle konflikti lõpetamise jõud on teie kätes. Nendes samades kätes, mida surusin Moskvas, kus viimati 2017. aastal kohtusime.»

Ukraina jalgpallikoondis võitis kolmapäeva õhtul Glasgow's jalgpalli MM-valikturniiri play-off'i poolfinaalis 3:1 Šotimaad ja mängib pühapäeval Cardiffis toimuvas otsustavas mängus MM-pileti pärast Walesiga. Pelé sõnul püüab Ukraina rahvas vähemalt nendeks 90 minutiks unustada, et käimas on sõda ning kokku võtta kogu jõud, et pääseda MM-finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles