KOLUMN ⟩ Kontaveidi teine koht maailma edetabelis ütleb naiste tennise kohta nii mõndagi (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Anett Kontaveit Prantsusmaa lahtistel.
Anett Kontaveit Prantsusmaa lahtistel. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/Scanpix

Fakt, et Anett Kontaveit tõuseb esmaspäeval avaldatavas tennise naiste maailma edetabelis karjääri kõrgeimale teisele pügalale on kahtlemata rõõmustav. Eestlanna kuulubki maailma tippu, kuid tõsi on seegi, et osalt on valgepalluri uus tippmark heade juhuste kokkulangemine, teisalt ilmestab väga hästi naiste tipptennise seisu.

Kui Ashleigh Barty tänavu pärast Austraalia lahtistel triumfeerimist reketid vaid 25-aastaselt kokku pakkis ja oma koha maailma edetabelis loovutas, tõusis maakera kuklapoolelt pärit sarivõitja asemel kuningannaks Iga Świątek.

Poolatar domineerib naiste tennist. Ta kohtub laupäeval Prantsusmaa lahtiste finaalis Pariisis kolmandas ringis ehk 32 parema hulgas Kaia Kanepi (WTA 46.) alistanud Coco Gauffiga (WTA 23.) ning on ameeriklanna vastu tohutu favoriit. 21-aastase Świątek kasuks rääkivatest tõsiasjadest on üks vägevamaid, et ta on WTA-karussellis võitnud 34 järjestikust lahingut. Tõsi, rekordist jääb ta kaugele, sest 1984. aastal alistas Martina Navratilova jutti 74 vastast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles