Katkestamine Sardiinias kukutas viimaste aastate teise tiitliunistused põrmu

Postimees Sport
Copy
Elfyn Evans ja Scott Martin Sardiinia MM-rallil.
Elfyn Evans ja Scott Martin Sardiinia MM-rallil. Foto: Colin McMaster/Toyota

Kaks aastat järjest ralli MM-sarja üldkokkuvõttes Sébastien Ogier järel teisena lõpetanud Elfyn Evansi (Toyota) tänavune hooaja algus on läinud täiesti aia taha. Nelja esimese etapiga on ta teeninud 36 punkti ning viiendal osavõistlusel Sardiinias tuli tal avapäeval pärast avariid tekkinud tehnilise rikke tõttu katkestada.

Sardiinia ralli algas Evansi jaoks kenasti. Reedese esimese katse järel haaras ta liidriohjad, kuid järgmisena sõidetud etapi pikimal katsel tabasid teda probleemid. Waleslane jõudis katsefinišisse, langes kolmandaks, kuid lahkus stoppjoonelt vaid hübriidajami jõul ning tema ennatlik liikumahakkamine paiskas pikali ka WRC TV kaameramehe.

Toyota tiimi avaldusest selgus, et pärast väljasõitu kolmandal katsel hakkas Evansi Toyota Yaris Rally1-auto ülekuumenema ning veetemperatuuri tõusu hoiatuse tõttu tuli tal päev pooleli jätta. Meeskond loodab probleemi lahendada ning Evans saab laupäeval võistlust jätkata ning konkureerida vähemalt punktikatse punktidele.

Evansi jaoks tähendab Sardiinias suurtest punktidest ilmajäämine sisuliselt ka tiitliunistuse purunemist. Punktitabelis jääb ta neljandal kohal olevast Ott Tänakust punkti kaugusele, kuid vahe liidri Kalle Rovanperäga on 70 silma ning ilmselt see käimasoleva ralliga ainult suureneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles