Jos Verstappen oli Red Bulli strateegiavalikus pettunud: see oli täielikult Perezi kasuks

Postimees Sport
Copy
Max Verstappen Monaco grand prix'il.
Max Verstappen Monaco grand prix'il. Foto: Xavi Bonilla/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Väga pettunud Jos Verstappen, F1 sõitja Max Verstappeni isa, ütles, et Red Bull tegi Maxi Monacos võidusõidu etteotsa aitamiseks vähe, sest valis strateegia, mis oli täielikult tiimikaaslase ja hilisema etapivõitja Sergio Perezi kasuks.

Ferrari duo Charles Leclerc ja Carlos Sainz domineerisid võistluse esimest osa, kuid siis otsustas Red Bull Perezile 16. ringil märjailma rehvide asemel panna vahepealsed rehvid, Verstappen toodi vahele kaks ringi hiljem.

Kui kõik olid boksis käinud ja Ferrari peatused olid läinud aia taha, siis oligi Sainzist ja Leclercist mööda lipsanud Perez, kes tõusis liidriks. Jos Verstappen arvas, et Red Bull oleks pidanud boksipeatuste strateegia MM-sarja liidrile agressiivsemaks tegema.

Jos Verstappen.
Jos Verstappen. Foto: Mark Thompson/Getty Images/AFP/Scanpix

«Isana olin ka võistluses pettunud Maxi kolmas koht valmistas suurt pettumust. Red Bull sai hea tulemuse, kuid Maxi nad võidu eest võitlema ei toonud. Et ta lõpetas kolmandana, tuleneb Ferrari veast Charlesi (Leclerc – toim) teise boksipeatusega.

MM-sarja liidrit (Verstappenit – toim) ei toetatud selle strateegiaga üldse. See pöördus täielikult Perezi kasuks. See valmistas mulle pettumuse ja oleksin tahtnud, et punktitabeli liidri jaoks oleks see teisiti läinud,» kommenteeris Jos Verstappen oma blogis.

Hoolimata Monaco kolmandast kohast on Verstappen jätkuvalt MM-sarja liider 125 punktiga, teine on üheksa punkti teeninud Leclerc ja kolmas 110 punktiga Perez, kes eksperdid on nimetanud juba ka üheks tiitlipretendendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles