Jalgpallilegend teatas, et tal on elada jäänud vaid pool aastat

Postimees Sport
Copy
Andy Goram (vasakul).
Andy Goram (vasakul). Foto: RUSSELL CHEYNE/Reuetrs/Scanpix

58-aastane Šotimaa jalgpallilegend Andy Goram teatas, et tal on elada jäänud vaid kuus kuud, sest tal on diagnoositud söögitoruvähk. Goram esindas Šotimaa koondist 43 korda ning Glasgow Rangersi väravasuul seisis ta 184 korda.

Rangersi legend selgitas ajalehele Daily Start, et tundis esimest korda suuremaid sümptomeid seitse nädalat tagasi, aga ei osanud midagi hullu karta. «Arvasin, et mul on lihtsalt tõsine seedehäire. Tundus, et mu söögitoru oli kinni,» selgitas ta, kuid olukord läks järjest hullemaks.

Varsti ei suutnud ta peaaegu midagi süüa ega juua ega isegi käes hoida. Kaks nädalat pärast esimeste haigusnähtude ilmnemist pöördus viiekordne Šotimaa (Rangers FC) ja ühekordne Inglismaa (Manchester United) meister perearsti juurde, kes saatis ta kohe haiglasse uuringutele.

Kui tal soovitati pärast kompuutertomograafia uuringut konsultatsioonile kaasa võtta lähisugulane, lõid tal käima kõik häirekellad. «Siis teadsin, et mul on vähk!» ütles Goram, kel diagnoositi neljanda staadiumi söögitoruvähk, mis oli juba levinud maksa, paremasse kopsu, selgroogu ja roietesse. «Operatsioonivõimetu,» ütles arst. Endise väravavahiga kaasas olnud poeg Danny kukkus nende sõnade peale kokku.

Kui keemiaravi alustati, öeldi Goramile, et ta võib elada üheksa kuud, kuid mis hinnaga? «Kas olete läbinud keemiaravi, et taluda veel vaid kolm kuud piina kehva elukvaliteediga? Ei aitäh! Minu valu on hetkel talutav. Saan endiselt külastada sõpru ja fänniklubisid, olla mina ise. Ma olen siin nii kaua, kui saan,» ütles endine tippmängija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles