Tänaku masinal tekkisid seitsmendal katsel probleemid: asi pole täiesti katki, aga...

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: ANDREAS SOLARO

Sardiinia ralli seniseid liidreid Ott Tänakut ja Martin Järveoja tabasid seitsmendal katsel tehnilised probleemid, mille tõsisus pole veel teada.   

Hommikuste katsete järel rallit juhtinud Tänak alustas ka õhtupoolikut võimsalt, võites kuuenda katse, kuid seitsmendal katsel asjad muutusid. 

Seda polnud sealjuures isegi kohe aru saada, sest finišisse jõudes kaotas Tänak tiimikaaslasele Thierry Neuville'ile kõigest 0,8 sekundiga. Sellest tulenevalt asus naerusuine reporter katse lõpus eestlaselt ka kommentaari võtma, uurides, et kas Sardiinia saare põhjapoolsemad katsed on kuidagi lahendamad ja meeldivad. Tänakul suurt jututuju aga polnud. 

«Ei ole siin midagi lahedat! Meil on ülekandega (transmission - toim.) probleem ja katse lõpus oli tunne nagu sõitnuks kolme rattaga. Asi polnud täiesti katki, kuid just kiirendamise ja pidurdamise ajal. Väga raske!» oli Tänaku lühikommentaar katse lõpus.

Mida see täpselt tähendab – üldjuhul viitaks kolmerattavedu katkisele veovõllile – ning kas probleem on ülesõidul parandatav, pole veel teada. Aega peaks eestlastel igatahes olema, sest järgmine katse algab Eesti aja järgi 18.48.

Kui Tänak tollele katsele ikkagi stardib, teeb ta seda juba üldarvestuse teiselt kohalt, sest Esapekka Lappil õnnestus seitsmendal katsel temast 7,1 sekundit kiirem olla. Üldarvestuses on soomlase edu siis 0,7 sekundit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles