Karm vigastus lõpetas halastamatult ülihaarava Prantsusmaa lahtiste poolfinaali

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rafael Nadal kontrollimas Alexander Zverevit, kas temaga on kõik hästi. Paraku osutus vastus eitavaks.
Rafael Nadal kontrollimas Alexander Zverevit, kas temaga on kõik hästi. Paraku osutus vastus eitavaks. Foto: Anne-christine Poujoulat

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel olid Rafael Nadal (ATP 5.) ja Alexander Zverev (ATP 3.) meeste poolfinaalis pakkumas vaat, et ajaloo üht tulisemat lahingut, mis paraku oma õige lõpplahenduseni ei jõudnudki.   

Nimelt vigastas Zverev teise seti lõpus eeskäe löögil tõsiselt oma hüppeliigest ning vajus karjatuse saatel saviliivale. Sakslase juurde tulnud meditsiinibrigaad sai aegamisi küll mehe püsti, kuid mingit raskust Zverev jalale asetada ei saanud, mistõttu viidi ta väljakult ära ratastoolis.

Tagaruumis vaadati maailma kolmanda reketi jalg põhjalikumalt üle, kuid imet siiski ei tehtud. Nõnda tuli Zverevil nii kümneminutilise pausi järel karkudega väljakule tulla ning Nadalile loobumisvõit anda.

«See oli väga karm ja mul on väga kahju temast,» sõnas seeläbi 14. korda Prantsusmaa lahtistel finaali jõudnud Nadal mängujärgses platsiintervjuus. «Ta mängis uskumatut turniiri ja on väga hea kolleeg. Tean, kui väga ta võitleb selle nimel, et ühel hetkel Suure slämmi turniiri triumfeerida, kuid siin praegu, polnud õnn lihtsalt tema poolel.»

«Olin temaga koos riietusruumis enne, kui väljakule naasime, ja näha teda seal nutmas... see oli väga raske. Ma soovin talle siiski kõike head ja olen kindel, et ta ükskord selle [Suure slämmi turniiri] ikkagi võidab. Soovin talle sellel teel ja taastumisel edu,» jätkas Nadal.

Tulles mängu enda juurde, siis kuni vigastuseni oli tegemist tõsiselt kaasahaarava poolfinaaliga, mis algas kohe esimeses geimis Zverevi murdega. Nadalil õnnestus seis viigistada alles kaheksandas geimis ning kümnendas evis ta omakorda kolme settpalli, mille sakslane neutraliseeris. 

Lõpuks otsustati tund ja 33 minutit kestnud avaseti saatus kiires lõppmängus, kus Zverevil oli omakorda kasutada neli järjestikust settpalli, ent Nadalil õnnestus 2:6 kaotusseisust välja tulla ja lõppmäng viimaks 10:8 võita.

Muideks, avasetis sai näha ka 44-löögilist pallivahetust:

Teine sett oli veelgi haaravam, kus mõlemad valgepallurid järjest murdeid noppisid. Esimesena õnnestus oma pallingut hoida Zverevil, kes pääses viienda geimi järel 3:2 ette. Üheksandas geimis asus sakslane seega 5:3 eduseisust servima ka seti võidule, kuid see tal ei õnnestunud.

Seejärel hoidis Nadal oma servi – seis 5:5 –, Zverev oma servi – seis 5:6 –, ning Nadal uuesti oma servi – seis 6:6 –, kuid just viimase punkti ajal juhtuski Zvereviga karm õnnetus, mis pingest tulvil tenniseareeni hetkega tühjaks lasi ja vaikima pani.

Tolleks hetkeks oli tenniselahing kestnud 3 tundi ja 7 minutit. 

Kohtumise tipphetked:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles