Wimbledonist jääb eemale kuhjaga tippmängijaid, Kanepi saab ilmselt asetuse (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaia Kanepi on Wimbledonis jõudnud kahel korral veerandfinaali.
Kaia Kanepi on Wimbledonis jõudnud kahel korral veerandfinaali. Foto: Rob Prange/AFP7/Scanpix

Juuni lõpus algav hooaja kolmas suur slämm, Wimbeldoni tenniseturniir tuleb tänavu varasematest erinev.

Võistluse korraldajate otsus keelata Ukraina sõja tõttu osalemine Venemaa ja Valgevene mängijatel lükkas liikvele lumepalli. Paljud pallurid (ka mujalt riikidest) avaldasid suurt pahameelt, kuid veelgi olulisem: rahul polnud ka katuseorganisatsiooni WTA ja ATP. Nii mängitaksegi ühel kuulsaimal turniiril auhinnaraha, ent mitte edetabelipunktide peale.

Kuigi fookus on veel täna-homme lõppevatel Prantsusmaa lahtistel, tuleb uudiseid ka mõne nädala pärast startiva Wimbledoni kohta. Tenniseajakirjanik José Morgado viitas sotsiaalmeedias faktile, et juba praeguse seisuga jääb eemale ligi 20 tippmängijat.

Kindlasti ei saa oma rahvuse tõttu kaasa teha Arõna Sabalenka (WTA 7.), Viktoria Azarenka (WTA 15.), Darja Kasatkina (WTA 20.), Ljudmila Samsonova (WTA 27.) ja Veronika Kudermetova (WTA 29.). Saja hulka kuulub veel kõvasti Venemaa ja Valgevene naistennisiste.

Lisaks on vigastusega audis näiteks Leylah Fernandez (WTA 18.) ja Marketa Vondroušova. Eemale jääb ka lapseootel Elina Svitolina (WTA 33.). List võib veelgi täieneda.

Suurtel slämmidel saavad asetuse edetabeli 32 tugevamat mängijat. Praeguse seisuga on see piir nihkunud pingerea 42. tennisistini. See on aga hea uudis eestlastele!

Esmaspäeval avaldatavas maailma edetabelis tõuseb Anett Kontaveit ajalooliselt kõrgele, teisele kohale. Tema asetuses polnudki kahtlust. Küll aga on see veidi üllatuslikult sülle kukkumas ka Kaia Kanepile.

Viimastel hooaegadel väga häid esitusi teinud Eesti teine reket tõuseb ülehomme 39. kohale. Kui suuri üllatusi ei juhtu, saab ka Kanepi asetuse, mis tähendab soodsamat loosi. Wimbledoni tabel lüüakse lukku 20. juunil.

Turniiri põhitabeli mängudega alustatakse nädal hiljem, kõik võitjad on selged 10. juuliks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles