SWIATEK! Võimsat seeriat jätkanud poolatar võitis Prantsusmaa lahtised justkui möödaminnes

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ülivõimas Iga Swiatek.
Ülivõimas Iga Swiatek. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste üksikmängus üllatust ei sündinud, esireket Iga Swiatek alistas finaalis 6:1, 6:3 Coco Gauffi (WTA 23.).

21-aastane poolatar haaras kohe ohjad. Ta pääses kiiresti juhtima 4:0 ja võitis avaseti vaid 35 minutiga 6:1.

Korraks tundus, et finaal võib minna ka põnevaks. Teist setti alustas Gauff vastase servimurdega ning sai 2:0 algedu. See jäi aga 18-aastase ameeriklanna viimaseks päikesekiireks. 

Swiatek lülitas sisse teise käigu. Ta võitis viis geimi jutti, loovutas siis ühe, ent võitis teise seti samuti kindlalt 6:3. Kogu mäng kestis vaid 68 minutit...

Siiski ei pea kurvastama ka kolmandas ringis Kaia Kanepi konkurentsist lülitanud Gauff, kes jõudis suurel slämmil finaali esimest korda. Varasemalt oli tema laeks jäänud veerandfinaal.

Ühtlasi jätkas naiste tennise viimase aja valitseja võimsat seeriat, võites juba 35. mängu järjest. Swiatek püsib alistamatuna 22. veebruari Doha turniirist. Pärast seda on ta kaotanud vaid kuus setti. Üks neist tuli Prantsusmaal neljandas ringis.

Nii pikk võiduseeria on sel sajandil ette näidata vaid Venus Willamsil. 1990ndatel said enamaga hakkama Monica Seles (36) ja Martina Hingis (37). Kõigi aegade rekord kuulub Martina Navratilovale (74).

Swiatek võitis Prantsusmaa lahtised teist korda. Teistel slämmidel pole ta finaali jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles