Magus-magus-hapu-hapu-magus: Tänaku Sardiinia raamat sai lõpuks uue ilusa peatüki

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Jada ütleb, et Ott Tänakul õnnestub Sardiinias iga viie aasta tagant. 2012 tuli esimene poodium, 2017 esimene ja 2022 teine võit.
Jada ütleb, et Ott Tänakul õnnestub Sardiinias iga viie aasta tagant. 2012 tuli esimene poodium, 2017 esimene ja 2022 teine võit. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Sardiinia MM-ralli on Ott Tänakule toonud aastate jooksul kamaluga rõõmu, aga ka paksu peavalu. Õnneks koges ta tänavu esimest, sest saarlane ja tema kaardilugeja Martin Järveoja tõusid poodiumi kõrgeimale astmele ning said hüpata ralliparki võõrustava Alghero jahisadamas Vahemerre, nagu on Itaalia saarel võitjatel tavaks.

Tänaku jaoks on Sardiinia olnud alati märgiline ralli. Kümme aastat tagasi tõusis 34-aastane roolikeeraja seal esimest korda poodiumile, kui jäi M-Spordi Ford Fiesta RS WRCga alla vaid soomlasele Mikko Hirvonenile ja venelasele Jevgeni Novikovile.

Viis aastat hiljem võitis Tänak Vahemeres asuval saarel oma esimese MM-etapi, edestades Fiesta WRC roolis praegust Toyota tiimipealikku Jari-Matti Latvalat ja temaga koos Hyundaiga sõitvat Thierry Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles