462-päevase põua lõpetanud Tänak pühendas võidu mehaanikutele

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänakul on põhjust rõõmustamiseks.
Ott Tänakul on põhjust rõõmustamiseks. Foto: DUFOUR FABIEN/Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Sardiinia MM-rallit valitsenud Ott Tänak oli pika võidupõua lõpetamise järel mõistagi rahul.

2020. aastal Hyundai rooli istunud Tänak pole siiani i20-ga väga head klappi leidnud. Viimane etapivõit pärineb mullusest 28. veebruarist Lapimaalt. Enne tänast oli ta selle autoga kokku võitnud vaid kaks mõõduvõttu. 

Sardiinias ei kulgenud nädalavahetus päris ideaalselt, kuid üle pika aja tundis 2019. aasta maailmameister end masinas mugavalt. Tasuks ülekaalukas võit ja väike lootuskiir püsida tiitliheitluses kuidagigi Kalle Rovanperä kannul.

«On olnud väga raske hooaeg. Olen väga õnnelik, eriti mehaanikute üle, kes on teinud suurepärast tööd eelmise aasta lõpus ja selle alguses. Sardiinia polnud kunagi lihtne, aga nad tegid head tööd, et auto sõidaks,» sõnas Tänak otseülekandes vahetult pärast finišit.

«Oleme arenenud. Portugalis oli meil tõeliselt raske, aga suutsime Sardiiniaks areneda. Peame tööd jätkama, sest teha on küllaga.»

Olukord läks hoobilt oluliselt paremaks. Tänak tõusis kokkuvõttes kolmandaks, ent liidrist Rovanperäst lahutab 58 punkti.

Hyundai tiimipealiku asetäitja Julien Moncet lisas: «Loodan, et see pole meie viimane võit. Fantastiline võit tiimi ja Oti jaoks. Meie algus hooajale oli väga raske, aga teadsime, et sõitjad ega tiim ei anna kunagi alla. Teame, et meil on veel palju vaeva näha, aga praegu tuleb hetke koos nautida.»

MM-sari jätkub kolme nädala pärast Keenias. Pidada jääb veel kaheksa etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles