Rohkem võimalusi omanud Ukraina jäi Walesile alla, MM-finaalturniiri unistus vajus põrmu (1)

Postimees Sport
Copy
Gareth Bale.
Gareth Bale. Foto: PETER POWELL/EPA/Scanpix

Pühapäeval said selgeks kõik Euroopa koondised, mis mängivad sügisel jalgpalli MM-finaalturniiril Kataris. Viimase edasipääseja selgitasid Wales ja Ukraina, Cardiffis toimunud kohtumise võitis 1:0 Wales.

Kohtumise ainsa värava toonud olukorra algatas 34. minutil karistuslöögist Gareth Bale, kuid tabamus kirjutati Ukraina koondise kapteni Andri Jarmolenko omaväravaks. Jarmolenko pani teravale löögile või söödule pea vahele, väravavaht Georgi Buštšan hüppas eest ära ja pall võttis õnnetult suuna võrku.

Ukraina oli selgelt domineerivam pool, pallivaldamine (61-39) on selgelt nende kasuks ja ka pealelööke raamidesse tehti enam kui kaks korda rohkem (24 Walesi 9 vastu, sh raamidesse 9-2). Sõjas vaevleva riigi koondist see kõik aga võiduni ei aidanud ning Ukraina unistus Katari MMile pääsemist jäi ühe mängu kaugusele. Ukrainlased on MM-finaalturniiril osalenud ühel korral, see juhtus 2006. aastal.

Walesi teine kangelane lisaks Bale'ile oli väravavaht Wayne Hennessey, kes tegi üheksa tõrjet.  64-aastase vahe järel taas MMile jõudnud – seni ainus osalemiskord jääb 1958. aastasse – Wales kuulub 21. novembrist 18. detsembrini peetaval finaalturniiril B-alagruppi koos Inglismaa, Iraani ja USAga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles