Finaali jõudnud õpilasest sai õpetaja 14. ohver

Ville Arike
, reporter
Copy
Suur Rafael Nadal (vasakul) alistas finaalis kindlalt oma õpilase Casper Ruudi.
Suur Rafael Nadal (vasakul) alistas finaalis kindlalt oma õpilase Casper Ruudi. Foto: Foto: Anne-christine Poujoulat/AFP/Scanpix

Suured isiksused ja suured võistlused tähendavad sageli ka suuri lugusid. Üks niisugune kirjutati lõppeval nädalal Pariisis, kus Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste meeste üksikmängu finaalis kohtus Rafael Nadal omaenda akadeemia õpilase Casper Ruudiga. Seekord jäi peale õpetaja, ning väga kindlalt.

Kui Nadal kaotas 2008. aasta Austraalia lahtistel Jo-Wilfried Tsongale, hakkas Ruud teleri ees nutma. Nüüd sai ta võtta omalaadse revanši, alistades Tsonga paari nädala eest võistluse esimeses ringis. Praegusele tasemele jõudmise eest on Ruud tänulik Nadalile, kelle akadeemiasse ta neli aastat tagasi 19-aastase noormehena pääses. Siis täitus tema lapsepõlveunistus.

Nüüd jõudis ta järgmise unistuseni. Temast sai esimene suure slämmi turniiri finaali jõudnud norralane, ta kohtus oma iidoli ja mentoriga võistlusmängus esimest korda ning seda kohe Philippe-Chatrier’ nimelisel peaväljakul, kus auhinnaks oli ei vähem ega rohkem kui Musketäride karika nime kandev Prantsusmaa lahtiste võidutrofee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles