Maailmameedia: Messi ja Argentina alandasid Eesti jalgpallikoondist (3)

Karl Mihkel Eller
Copy
Koondiste kaptenid: Lionel Messi (vasakul) ja Karol Mets.
Koondiste kaptenid: Lionel Messi (vasakul) ja Karol Mets. Foto: Alvaro Barrientos/AP/Scanpix

Pühapäeva õhtul toimunud maavõistluses alistas Argentina jalgpallikoondis Hispaanias toimunud kohtumises Eesti 5:0. Kõik väravad lõi nende kapten Lionel Messi. Tulemus leidis kajastust paljudes maailma väljaannetes. Postimees teeb ülevaate, millist varju heitis Messi supermäng Eesti jalgpallikoondisele.

BBC kirjutas, et Argentina purustas Eesti ning see oli esimene kord, kui Messi lõi koondise eest ühes kohtumises viis väravat. «Tegelikult on ta oma karjääri jooksul seda suutnud vaid korra – 2012. aastal, kui Barcelona võitis 7:1 Meistrite liigas Leverkuseni Bayerit,» kirjutas BBC.

Ühtlasi on Messi nüüd löönud koondise eest 86 väravat, kuid juba teise poolaja alguses löödud kolmas värav aitas ta samale pulgale Ungari legendi Ferenc Puskásiga, kes hoidis koondisemängude väravalööjate edetabelis neljandat kohta.

Nüüd võttis selle positsiooni sisse Messi, tema ees on veel malaislane Mokhtar Dahari (89), iraanlane Ali Daei (109) ja portugallane Cristiano Ronaldo (117).

Britid leidsid, et kuigi Eesti ei olnud Argentinale just kõige suurem väljakutse, siis viitab see tulemus ja Finalissima 3:0 võit Itaalia vastu, Argentinal on suur võimalus võita ka MM-tiitel, mis on Messi auhinnakapist puudu.

Ilta-Sanomat kirjutas, et hõimuvennad said Hispaanias korraliku ketuka ja Argentina alandas Eesti koondist. «Argentinal oli selleks päevaks vastase leidmisega raskusi. Eesti oli aga vaba, sest mängib Rahvuste liigat kõige nõrgemate riikide grupis ehk D-liigas. Nende grupis on vaid kolm riiki, samas näiteks Soome grupis B-liigas on neli riiki.»

Daily Maili sõnul oli maailma tunnistajaks Messi meistriklassile ning Eesti uppus Argentina kapteni väravate all. Venemaa väljaanne Championat kirjutas, et Messi sai Eesti vastu hakkama penta-trikiga ehk lõi viis väravat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles