Ukraina tennisistidel pole agressorriikide sportlastest pääsu

Postimees Sport
Copy
Dajana Jastremska.
Dajana Jastremska. Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina neljas reket Dajana Jastremska (WTA 80.) läheb esmaspäeval algaval Rosmaleni WTA-turniiril vastamisi Vene tennisisti Jekaterina Aleksandrovaga (WTA 30.).

Jastremska puutus sõja esimestel nädalatel väga otseselt kokku Vene vägede agressiooniga. Ta on sündinud ja kasvanud Odessas, mis oli sõja alguses tugeva tule all. Seetõttu pidi ta oma perega mitmeid päevi maa-aluses pommivarjendis veetma.

Kui Wimbledoni tenniseturniir on otsustanud venelasi ja valgevenelasi mitte platsile lubada, siis nii-öelda suure slämmi turniiri soojendusvõistlusel on nende osalemine lubatud.

Turniiri esimeses ringis lähevad vastamisi ka ukrainlanna Katerina Baindl (WTA 142.) ja naiste kuues reket valgevenelanna Arõna Sabalenka.

Jastremska ja Aleksandrova on omavahel mänginud neli korda. Kolmel juhul on peale jäänud ukrainlanna. Sabalenka on Baindli vastu võitnud mõlemad kohtumised.

Muide, ukrainlanna Lesja Tsurenko (WTA 116.) on öelnud, et tema ei tunneks end venelase või valgevenelase vastu mängides hästi. Prantsusmaa lahtistel antud pressikonverentsil sõnas ta: «See tuletaks meelde, mis mu kodumaal toimub.»

33-aastane Jastremska lisas: «Ka see oli üks küsimusi, kui mõtlesin, kas mängida või loobuda. Ent minu otsus on, et ma mängin, sest ma pole enam 20-aastane ja ma ei tea, kui kaua saan veel tennist mängida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles