Vene häkkerid ründasid Ukraina kohtumise ajal propagandaga

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Eile õhtul lunastas jalgpalli MMi pääsme Wales, kes alistas otsustavas mängus Ukraina 1:0. Kohtumise ülekannet Ukraina telekanalis OLL.TV segasid Vene häkkerid, kes näitasid mängu asemel propagandavideoid.

Intsidendile reageeris emotsionaalselt mängu kommentaator, kes ütles pärast mängu ülekande pildi naasmist: «Tegu oli häkkerite rünnakuga. Ma loodan, et te põlete põrgus ega saa enam kunagi jalgpalli vaadata!»

Venelased on jalgpalli matšide ajal katkestanud ka oma telekanalite pilti. 3. aprilli Saksamaa kõrgliiga kohtumises Dortmundi ja RB Leipzigi vahel olid reklaamtahvlitel pidevalt Ukrainat toetavad kirjad. Just see häiriski Venemaa telekanalit Matš TVd, kes otsustas pärast 13 minutit ülekande koguni lõpetada. 

«Kahjuks pidime lõpetama ülekande, mis väljus meie kontrolli alt. Üldiselt on olnud kokkulepped, et sport ei tohiks olla poliitikaga seotud, aga Bundesliga ei mõista seda. Neid reegleid nad lihtsalt ei soovi alati jälgida,» lausus mängu kommenteerinud Venemaa ajakirjanik Igor Kõtmanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles