Henri Drell saab end näidata vähemalt neljale, aga kuni seitsmele NBA klubile

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Henri Drell Windy City Bullsi särgis.
Henri Drell Windy City Bullsi särgis. Foto: Zach Gardner / Windy City Bulls

Mais Ameerika Ühendriikidesse lennanud Eesti korvpallikoondislasel Henri Drellil on suurepärane võimalus end NBA kontekstis pildile mängida.

Aprillis 22. sünnipäeva tähistanud ääremängija saab end ookeani taga näidata laagrites, aga ka konkreetselt klubidele. Seni on ta n-ö testimisel käinud Atlanta Hawksis ja Chicago Bullsis. Drell ütles Postimehele, et kindlasti läheb ta veel kahe meeskonna juurde, kolm varianti on praegu küsimärgiga. Seni on asjad sujunud kenasti.

Eelmist hooaega alustas Drell taas Itaalias Pesaros, kus ta jäi aga erinevatel põhjustel  sügavale pingiotsa. Novembri lõpus oli selge, et tuleb leida uus väljund. Ambitsioonikas mängumees liitus NBA tütarliigas Bullsi duubeltiimi Windy City'ga.

Vabamas keskkonnas lõi Drell üsna kiiresti õitsele. Talle tõi korralikke minuteid sobiv roll, kus peamine rõhk oli kaitsemängul ja kaugvisetel. Reeglid ei lubanud eestlasel põhitiimi bossidega otse suhelda, aga ta kuulis teistelt, et kaitse eest jagati kõvasti kiitust.

Tänavune NBA draft toimub 23. juunil. Drell kuulub rivvi automaatselt. Reeglite kohaselt saavad mängijat väljastpoolt USA ülikoole viimast korda kaasa lüüa 22-aastaselt. Praegu on väga raske hinnata, kas meie mees võiks valituks osutuda. 

Ent draft pole sugugi ainuke tee unistuste liigasse pääsemiseks. Näiteks on Drellil võimalus end võistkondade radarile mängida ka NBA suveliigas. 

Põhjalikku ülevaadet Eesti ühe andekama korvpalluri tegemistest ja mõtetest saab lugeda siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles