Noor Soome treener on sepistamas Euroopa tippkorvpalli kevade üht suuremat üllatust

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tuomas Iisalo (paremal) ja Müncheni Bayerni üks tähti Vladimir Lucic.
Tuomas Iisalo (paremal) ja Müncheni Bayerni üks tähti Vladimir Lucic. Foto: IMAGO/Eibner-Pressefoto/Scanpix

Saksamaa korvpalli meistrivõistlustel on selgunud üks finalist, valitsev meister Berliini Alba. Teisele ihaldatud kohale käib aga üllatavalt tuline heitlus.

Kõik oli minemas loogilist rada. Euroliigas teist hooaega järjest kaheksa parema hulka jõudnud, tänavu veerandfinaalis napilt Barcelonale alla jäänud Müncheni Bayern pääses kolme võiduni peetavat poolfinaali Bonni vastu võõrsil 2:0 juhtima. Aga töö polnud tehtud.

39-aastase Tuomas Iisalo tüüritav Bonn võitis võõral väljakul omakorda kaks matši. Seeria otsustav viies kohtumine peetakse homme taganttulija koduplatsil.

«Meie poistelt hiilgav võitlus! Ütlen neile pärast iga mängu, kui uhke nende üle olen. Mängijate võitlusvaimu ja hingestatust pole võimalik üle kiita,» ütles Iisalo pärast eilset 83:80 võitu. «Väärisime võitu ja seeria viiendat mängu. Kogu surve on nüüd Bayerni peal, sest nende klubi on rikas. See on meile suurepärane situatsioon.»

Tõsi, Bonn lõpetas põhiturniiri Alba järel ja Bayerni ees teisena, ent ca neli korda suurema eelarvega Müncheni sats (umbes 5,5 vs. 23 miljonit eurot) läks seeriale vastu selge favoriidina. Väiksema tiimi edus tuleb suuresti «süüdistada» väga andekat Iisalot.

Bonn on kogu play-off'i jooksul näidanud suurepärast oskust mängu lõppe enda kasuks kallutada. Bayern on alistatud kahe ja kolme silmaga. Kolmes veerandfinaalis Maik-Kalev Kotsari koduklubi Hamburg Towersi vastu oldi lõviosa ajast kaotusseisus, kuid viimaste minutitega kallutati kõik lahingud enda kasuks.

Iisalot üsna hästi tundev Eesti koondise peatreener Jukka Toijala on öelnud, et tema nooremal kaasmaalasel on kindlasti potentsiaali jõuda Euroliigasse. Tõsi, Saksamaa liiga võit sinna Bonnile kohta ei tooks.

Teises poolfinaalis sai Alba kindlalt 3:0 jagu Ludwigsburgist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles