Ajalugu kordub: Venemaal mõeldakse välja asendusvõistlusi

Ville Arike
, Ajakirjanik
Copy
Kõrgushüppaja Maria Lasitskene ei taha võistelda tühjade tribüünide ees. Tokyo olümpiamängudel tehtud pilt on illustreeriv.
Kõrgushüppaja Maria Lasitskene ei taha võistelda tühjade tribüünide ees. Tokyo olümpiamängudel tehtud pilt on illustreeriv. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Venemaa sportlased on rahvusvahelisest spordielust peaaegu eemaldatud, sealmail mõeldakse välja uusi võistlusi ja mõnelegi neist antakse kõlav nimi – nagu tehti ka aastakümneid tagasi. Reaalsust võib aga mõnelgi juhul kokku võtta Venemaa omaaegse peaministri Viktor Tšernomõrdini igihaljaste sõnadega: tahtsime parimat, aga välja kukkus nagu alati.

Maikuu lõpus korraldati Sotšis Venemaa võistkondlikud meistrivõistlused kergejõustikus, mis tähendas üht etappi kõlava nimega võistlustesarjast «Spordikuninganna». Sarja loojad võrdlesid seda Teemantliigaga, kuid portaali RIA Novosti ajakirjanik nentis, et sõnadest tegudeni on veel pikk tee.

Nimelt pole Sotšis siiani tühistatud koroonaajal vastu võetud otsust, et kõrvalised inimesed ei pääse võistlust võõrustanud Slava Metreveli nimelisele staadionile. Areeni haldaja erandit ei teinud. Kõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles