Lõpp käes? Nadali karjääri kohal hõljuvad mustad pilved

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Pariis on Rafael Nadali karjääris tõusnud kõige tähtsamaks paigaks.
Pariis on Rafael Nadali karjääris tõusnud kõige tähtsamaks paigaks. Foto: AP/Scanpix

Tennisist Rafael Nadal (ATP 4.) on tõsiselt hädas jalavigastusega. Enne oma 14. Prantsusmaa lahtiste tiitlit olid õhus kõlakad, et hispaanlane võib pärast finaali trauma tõttu oma karjäärile sootuks joone alla tõmmata. Kuigi nii ei läinud, annab mehe jutt pärast turniiri mõista, et lõpp on lähedal.

Nadali ja tema totaalne valitsemine Prantsusmaa lahtistel on romaan, mida me ei näe ilmselt ühegi teise mängija ja turniiri vahel. Numbrid on kõnekad: 112 võitu ja 3 kaotust, 14 tiitlit 18 aasta jooksul. 

Sellest hoolimata polnud paljudel tenniseekspertidel Pariisis toimunud turniiri eel Nadali võimalustesse eriti usku. Nädal enne Prantsusmaa lahtiseid kaotas hispaanlane Roomas kaheksandikfinaalis Denis Shapovalovile (ATP 16.).

Kui kaotus ise poleks pannud veel eksperte põhjapanevaid järeldusi Nadali kohta tegema, siis pigem oli suur küsimärk tema tervis. Mängu ajal lonkas 36-aastane Prantsusmaa lahtiste tšempion selgelt ja kattis vahepeal valust oma nägu. Kuidas õnnestus vaevu oma haigele vasakule jalale toetada saanud legendil nädal hiljem uuesti mänguvormis olla ja pea kohale tõsta 22. suure slämmi turniiri tiitel?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles