Rannavolle suvetuuri avaetapil on kohal ka Eesti esiduo

Postimees Sport
Copy
Liisa Soomets ja Heleene Hollas.
Liisa Soomets ja Heleene Hollas. Foto: volley.ee

Sel nädalal saab avalöögi uuenduskuuri läbinud Eesti rannavolle karikasari Kiirkasiino suvetuur 2022. Esimene etapp toimub sel nädalavahetusel ja kannab nime Škoda Rakvere Cup. Naistest on favoriitidena kohal ka meie esipaar Heleene Hollas – Liisa Soomets, kes said äsja Klaipeda MK-etapil neljanda koha.

Et mehi on registreerunud 28 paari, peetakse reedel ka kvalifikatsioon, kust pääseb alagrupiturniirile ehk 16 sekka neli paari. Naisi on kirjas 12 paari.

Alagrupiturniir peetakse laupäeval, 11. juunil, samuti veerandfinaalid. Pühapäeval, 12. juunil mängitakse poolfinaalid ja medalimängud. Pühapäevased mängud on otsepildis nähtavad Postimehe vahendusel.

Naistest on favoriitidena kohal ka meie esipaar Heleene Hollas – Liisa Soomets, kes said äsja Klaipeda MK-etapil neljanda koha. Neile pakuvad konkurentsi sel suvel uute paarilistega mängivad Maret Kuuse – Laura-Liisa Maiste, Marie Pohlak – Mari Loorman, Annemar Neiland – Merike Errit ning noorematest mängijatest Marily Lass – Kätriin Põld ning Salme Adeele Hollas – Liisa Põldma. Ehk sekkub kõrgesse mängu ka mõni üllataja.

Meestest meie esipaari Kusti Nõlvakut ja Mart Tiisaart kohal pole, sest nemad alustavad 10. juunil rannavolle MMi. Nii pole meeste arvestuses ka üht kindlat favoriiti. Kindlasti tahavad kõrgete kohtade eest võidelda sügisest koos treenivad Dmitri Korotkov ja Jaan Rebel, kohal on ka eelmisel aastal Eesti meistriks tulnud vanameister Argo Arak, kes püüab nüüd edu saavutada Karl Rinaldoga.

Mullu Arakuga koos meistritiitlini jõudnud Urmas Piik mängib seekord Siim Ennemuistiga, Kaspar Pomerants taaskord koos Rauno Tammega ja Kaarel Pomerants Jarmo Neuhausiga. Karl Jaani jahib kõrget kohta koos Ragnar Pähnaga. Kohal on ka kolm paari Lätist.

Kiirkasiino rannavolle suvetuur 2022 etapid:

11.–12. juunil Rakveres ŠKODA RAKVERE Cup

18.–19. juunil Tartus JAZZ PESULAD Cup

2.-3. juulil Võrus LECLERC BABY Cup

23.–24. juulil Kloogarannas Mati Vetevoolu mälestusturniir

30.–31. juulil – Haven Kakumäe Optibet rannaareenil CREDITEA/TERAS BEACH Cup

6.–7. augustil Paides TARISTON Cup

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles