Ei saa kuidagi Putinita? Venemaa suurim hokistaar sattus taas skandaali

Postimees Sport
Copy
Aleksandr Ovetškin ja Vladimir Putin.
Aleksandr Ovetškin ja Vladimir Putin. Foto: Instagram @aleksandrovechkinofficial

Aastaid Venemaa presidendi Vladimir Putini režiimi toetanud hokimees Aleksandr Ovetškin on küll üritanud pärast Ukraina sõja puhkemist ennast pildilt kuidagi taandada, kuid seda tulutult. 

Maailma üks paremaid jäähokimängijaid võttis sõja teemal esimest korda sõna päev pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse, kui talt selle kohta pressikonverentsil küsiti. «Ütleksin, et olukord on keeruline. Mul on palju sõpru nii Venemaal kui ka Ukrainas. Raske on näha järjekordset sõda. Loodan, et see saab varsti läbi ja kogu maailmas algab rahu,» lausus ta, sõnu hoolikalt valides.

Veelgi hoolsam oli 36-aastane hokistaar Putinist rääkides. «Jah, ta on mu president. Aga ma pole poliitik. Olen sportlane,» keerutas ta. «Nagu ütlesin, siis loodan, et see kõik lõppeb varsti. Olukord on mõlemale poolele keeruline. Minul pole siin midagi teha.»

Pärast seda on venelane antud teemal pigem vaikinud, kuid näiteks tema Instagrami profiilipildiks on jätkuvalt ühispilt president Putiniga. Lisaks võib ka tema feed'ist leida erinevaid klõpse riigijuhiga.

Väidetavalt on Ovetškinil palutud need pildid, sealhulgas profiilipilt, eemaldada, kuid hokistaar on turvakaalutlustel sellest keeldunud. «Ovetškin olevat klubile vastanud, et kui ta nii talitab, siis seda võetakse kodumaal märgina, et ta on pööramas Putini vastu. Seeläbi võib aga ohtu sattuda tema pere,» on hokižurnalist Emily Kaplan selgitanud.

Mai keskel, pärast NHList konkurentsist pudenemist, naasis Ovetškin USAst kodumaale ning hoidis pigem madalat profiili. Seda kuni selle nädala alguseni, mil pealtnäha süütu pilt Instagrami postitati.

Nimelt kohtus Ovetškin teise Venemaa spordisangari, võimlemise olümpiavõitja ja kolmekordse maailmameistri Nikita Nagornõiga ning ulatas tollele enda autogrammiga hokikepi. Pealtnäha ilus žest võtab aga väga tumedad kammertoonid, kui võtta arvesse Nagornõi tausta.

Nimelt on 25-aastane sportvõimleja avalikult Putini-meelse noorteorganisatsiooni Junaarmija (Юнармия), mis koondab endast miljoneid noori, üks juhtfiguure. Organisatsiooni üks eesmärke ongi sealjuures Venemaa režiimi ülistamine, mis praegusel ajal tähendab ka Ukraina kohta (fašistliku) laimu levitamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles