Kas laste kasvatamine on minevik ja tippsportlase ehitamine tulevik?

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Prantsusmaa lahtistel triumfeerinud Poola tennisist Iga Świątek rõhutas ka võidukõnes oma psühholoogilist tugevust.
Prantsusmaa lahtistel triumfeerinud Poola tennisist Iga Świątek rõhutas ka võidukõnes oma psühholoogilist tugevust. Foto: MPP/SIPA/Scanpix

Tehnoloogia meeletu areng on võimaldanud inimkonnal viimase paarikümne aastaga läbi teha vaat et suurema hüppe kui 18. sajandi lõpus toimunud tööstusrevolutsiooni aegu. Seda on märgata ka spordiväljakutel, kus atleedid pole mitte ainult kiiremad, osavamad ja võimsamad, vaid ka pikaealisemad.

Kui veel 1990ndatel oli – tõsi, sõltuvalt alast – 30-aastane sportlane juba enamasti vanameister, siis praegu pole haruldane seegi, kui poodiumile tõusevad viiendat kümnendit sammuvad atleedid. Igasugune treening- ja toitumisteadlikkus ning taastusmeetodid on nii üli-üli, et sportlaste kehad lihtsalt peavad paremini vastu.

Samas ei tegelda peenhäälestusega mitte ainult füüsilisel tasandil, vaid ka vaimsel. Selles valdkonnas tõstavad aga pead noore(ma)d. Kui näiteks naiste tennise esireketil Iga Świątekil on valida, kas ta võtab turniirile kaasa isikliku massööri või psühholoogi, langeb valik alati viimase variandi ehk Daria Abramowiczi kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles