Venelased kurdavad, et vanusepiir tõsteti 17 aastale. Anna Levandi: loe reegleid ja ela nende järgi!

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti aasta treener 2020 Anna Levandi.
Eesti aasta treener 2020 Anna Levandi. Foto: Erlend Štaub/Eok

Venemaa spordimeedia on viimastel päevadel täis ahastust ja pahameelt, et rahvusvaheline uisuliit ISU võttis teisipäeval vastu kaks otsust: esiteks pikendati Venemaa ja Valgevene sportlaste rahvusvahelist võistluskeeldu veel aasta võrra, teiseks tõstetakse täiskasvanute võistlustel osalemiseks nõutav vanusepiir iluuisutamises seniselt 15 eluaastalt 17-le.

Vanusepiirang kehtestatakse järk-järgult. Eeloleval hooajal (2022/23) on kõik veel vanaviisi, 2023/24. hooajast lubatakse võistlema vähemalt 16-aastased ja veel üks talv hiljem vähemalt 17-aastased uisutajad.

Maailma uisuliit tegi järelduse tänavu veebruaris Pekingi taliolümpial Kamila Valijeva ümber puhkenud poleemikast. Toona 15-aastane venelanna sattus pärast positiivse dopinguproovi andmist surve alla. Tulemus sai teatavaks 8. veebruaril – päev pärast seda, kui venelased võitsid kulla võistkonna­võistluses, koondisesse kuulus ka Valijeva. Järgnes päevade­pikkune arutelu, mille lõpp­tulemusena lubati tal siiski individuaalvõistlusel jääle minna. Jaanuaris Tallinnas Euroopa meistriks kroonitud ning olümpia eel selges soosiku­seisuses olnud Valijeva jäi seal neljandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles