Vips loodab nädalavahetusel korrata mullust võidutempu: teame, mida tuleb teha, kuid see pole kerge

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Vormelikarussell teeb sel nädala vahepeatuse Aserbaidžaani pealinnas Bakuus, kus oma oskusi saavad näidata ka F2-sõitjad, eesotsas Jüri Vipsiga. 

21-aastasel eestlasel on Bakuu tänavaringist sealjuures väga head mälestused, sest just seal tõusis ta mullu F2-sarjas esimest korda poodiumi kõrgeimale astmele.

«Eelmine aasta oli meil siin täiesti suurepärane nädalavahetus ning mõistagi tahaks seda tänavu korrata, kuid me ei saa eeldada, et nõnda ka automaatselt juhtub. Selle jaoks tuleb teha väga palju tööd, kuid oleme selles suhtes teadlikud,» sõnas Red Bulli noorteakadeemiasse kuuluv Vips võistluseelses pressiteates. 

«Bakuu on küll tänavaring, kuid see on väga erinev [üle-eelmisel nädalavahetusel toimunud] Monacost. Ma naudin seda igatahes väga ning ainuüksi kvalifikatsioon võib siin väga lõbus olla. Rajal endal on samuti väga palju möödasõidu võimalusi, seega, kui oled kiire, tõused ettepoole, kui mitte, langed ainult tahapoole,» jätkas Vips, tõmmates seejärel siiski ka ühe paralleeli Monaco tänavaringiga. «Mõlemad on täpselt sama halastamatud.»

Päris viimase asjana tõi MM-sarjas viiendat kohta hoidev Vips Bakuu ringi kohta välja sealse kurvide ülesehituse. «See on unikaalne, kuna seal on 90-kraadised kurvid, mis kõik läbitakse justkui sama kiirusega, kuid kuna neile eelnevad pikad sirged, pole seal palju survejõudu – see teeb asjad päris huvitavaks,» lõpetas Vips.

F2-sarja punktitabel

1. Felipe Drugovich 113

2. Theo Pourchaire 81

3. Jehan Daruvala 53

4. Marcus Armstrong 50

5. Jüri Vips 49

6. Jack Doohan 45

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles