Ringis suunataju kaotanud ning nähtamatu vastasega võitlema hakanud poksija suri

Postimees Sport
Copy
Simiso Buthelezi võitlemas nähtamatu vastasega.
Simiso Buthelezi võitlemas nähtamatu vastasega. Foto: Twitter @MMAFighting

Paar päeva tagasi hakkas internetis kulutulena levima video Lõuna-Aafrika Vabariigi poksijast Simiso Buthelezist, kes kaotas poksiringis mingil põhjusel suunataju ning hakkas seejärel võitlema nähtamatu vastasega. Praeguseks on ilmnenud, et mees on paraku siitilmast lahkunud.  

Surma tegi teatavaks kohalik poksiliit, kes lisas, et 24-aastase Buthelezi käitumine oli tingitud ajuvigastusest, mis talle lõpuks ka saatuslikuks sai.  

Buthelezi kohtus hiljuti Siphesihle Mntungwaga, et heidelda temaga WBFi Aafrika kergkaalu tiitli pärast. Tolles duellis pidas Buthelezi vastu ca kümme raundi, kuni tal tuli ühel hetkel vastaste hoopide eest taandumiseks nööridesse «sukelduda». 

Seejärel tegi kohtunik matši väikese pausi, et poksija saaks ennast uuesti püsti ajada, kuid tõusnuna kaotas Buthelezi suunataju ning hakkas poksima nähtamatu vastasega. Seda nähes otsustas arbiiter matši kohe peatada ning veidi hiljem kokku varisenud Buthelezi viidi ringist ka otse haiglasse. 

Seal pandi noormees küll kunstlikku koomasse, kuid lõpuks sai tekkinud ajuverejooks talle siiski saatuslikuks.

Buthelezi treeneri sõnul oli ta hoolealune enne kohtumist täie tervise juures, Lõuna-Aafrika Vabariigi poksiliit on lubanud juhtunu osas algatada uurimise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles