Rally Estoniale tehti esialgne pakkumine WRC-sarjas jätkamiseks

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja võitsid 2020. aastal esimest korda Eestis korraldatud MM-etapi. Loodetavasti avaneb neil järgmistel aastatel veel võimalusi tõusta kodukamaral kõige kõrgemale poodiumiastmele.
Ott Tänak ja Martin Järveoja võitsid 2020. aastal esimest korda Eestis korraldatud MM-etapi. Loodetavasti avaneb neil järgmistel aastatel veel võimalusi tõusta kodukamaral kõige kõrgemale poodiumiastmele. Foto: Sander Ilvest

Rally Estonia korraldajatele on tehtud esialgne pakkumine jätkata MM-sarjas ka tuleval hooajal. Urmo Aava sõnul on vaja otsustada, kas edaspidi võtta üks aasta korraga või sõlmida WRC-ralli korraldamiseks leping vähemalt 2026. aastani.

35 päeva pärast algav Rally Estonia kuulub kolmandat aastat järjest autoralli MM-sarja kalendrisse. Mullu jaanuaris teatas viimaseid päevi peaministri toolil istunud Jüri Ratas, et Rally Estonia võõrustab WRC-sarja vähemalt 2022. aastani. Nüüd, kui uue valitsuse moodustamine on jälle päevakorras, avaldas Rally Estonia üks korraldajatest Urmo Aava Postimehele uue sihi.

Plaan on MM-sarja promootori ja rahvusvahelise autoliiduga (FIA) sõlmida pikaajaline leping, millega saaks kindlustada maailma parimate rallisõitjate saabumise Eestisse veel vähemalt neljaks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles