F1-sarja noorim sõitja: ma lihtsalt ei usalda FIA-t

Postimees Sport
Copy
Yuki Tsunoda.
Yuki Tsunoda. Foto: Xavi Bonilla/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Vormel 1 sarja võistluste juht Niels Wittich teatas enne Aserbaidžaani etappi, et on täiendanud üht olulist reeglit, mis Monaco etapil tekitas omajagu furoori. Sarja noorim sõitja Yuki Tsunoda ütles seepeale, et tema enam Rahvusvahelist autoliitu (FIA) ei usalda.

Monaco tänavarajal tekitas paraja segaduse Max Verstappen, kes boksiteelt tulles sõitis vasaku esimese ja tagumise rattaga valge joone peal. Reegel sätestab, et vormel ei tohi valget joont ületada, kuid nüüd täiendas Wittich seda lausega, et rattad ei tohi joont täielikult ületada. Seega osaline joonel sõitmine on edaspidi lubatud.

Ootamatult võttis sel teemal sõna AlphaTauri sõitja Tsunoda, kelle hinnangul on kohtunikud äärmiselt heitlikud. «Mulle on [sel hooajal] antud juba neli hoiatust. Viimati Monacos, ma isegi ei tea mille eest. Teised sõitjad on teinud hullemaid asju, kuid minu puhul ei toimunud isegi uurimist,» vangutas 22-aastane jaapanlane pead.

«Ma lihtsalt ei usalda FIA-t. Kohtunikud on äkki väga ranged. "See on lihtsalt iga kord erinev,» selgitas Tsunoda, mis teda häirib.

Tsunoda on tänavusel hooajal parimal juhul saanud seitsmenda koha. Ta on kogunud 11 punkti ning on sõitjate arvestuses 12. kohal. F1-sarja kaheksas etapp sõidetakse sel nädalavahetuse Bakuu tänavarajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles