Aasta tagasi Erikseni elu eest võidelnud arst avaldas, mis päästis jalgpalluri elu (1)

Postimees Sport
Copy
Christian Eriksen 12. juunil 2021 Kopenhaageni Parkeni staadionil. Tema ümber askeldavad arstid, nende seas ka Morten Boesen, kes püüavad tema elu päästa.
Christian Eriksen 12. juunil 2021 Kopenhaageni Parkeni staadionil. Tema ümber askeldavad arstid, nende seas ka Morten Boesen, kes püüavad tema elu päästa. Foto: LISELOTTE SABROE/AFP/Scanpix

Eelmise suve jalgpalli EM-finaalturniiri üks enim kõneainet pakkuv sündmus leidis aset alagrupimängus Taani ja Soome vahel, kus taanlasest poolkaitsja Christian Erikseni elutult pallimurule kukkus ning arstid väljakul tema elu eest võitlesid. Pea aasta pärast vahejuhtumit avaldas Taani koondise arst Morten Boesen, et Erikseni elu päästis defibrillaator.

Erikseni süda seiskus kohtumise keskel, kuid meditsiinipersonal suutis mängija taas elule turgutada. Koondise arst Boesen meenutas hiljuti antud intervjuus õudset vahejuhtumit, vahendas Ilta Sanomat.

«Defibrillaator mängis Erikseni päästmises suurt rolli. Ma meenutan seda hetke enamasti rõõmuga. Muidugi mõtlen ka, et mis siis, kui oleks läinud teisiti. Kuidas siis reageerida? Asi jätab oma jälje, aga seda saab lugu jutustades muuta,» rääkis Boesen.

Arst tunnistas, et Erikseni südameseiskumine tundus ebareaalsed. «Ma ei arvanud kohe, et see on südameseiskumine. See pole see, mida kohe arvata, kuigi teoreetiliselt tead, et see võib juhtuda. Kui mõistad, millega tegu, hakkad tegutsema väljaõppe järgi,» selgitas ta.

30-aastane Eriksen oli vahejuhtumi hetkel Milano Interi mängija, kuid kuna talle pandi südamestimulaator, siis Serie A-s kehtiva reegli alusel ta seal liigas enam jätkata ei saanud. Eriksen kolis jaanuaris Inglismaa kõrgliigasse Brentfordi, kus ta sai väljakule 11 kohtumises ja teenis palju kiidusõnu. Ta on teinud oma esimesed mängud pärast tervenemist ka Taani koondise eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles