Ukraina sõja hukka mõistnud venelannast olümpiavõitja soovib rahvusvahelisele areenile naasta (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Marija Lasitskene.
Marija Lasitskene. Foto: Lucy Nicholson/Scanpix

Tokyo olümpiamängudel naiste kõrgushüppes kuldmedali võitnud Marija Lasitskene pöördus avaliku palvega Rahvusvahelise Olümpiakomitee juhi Thomas Bachi poole.

ROKi juhile saadetud kirjas soovib Lasitskene, et Venemaa sportlastele kehtestatud saktsioonid peatataks. See annaks Venemaa sportlastele taas võimaluse maailma spordiareenile naasta. Teatavasti soovitas ROKi president kohe Ukraina sõja alguses kõikidel alaliitudel keelata nii Venemaa kui ka Valgevene sportlastel võistlemine, kuna nad olid rikkunud olümpiarahu.

Lasitskene arvab siiski, et Venemaa passi omamine ei tohiks olla asi, millega inimesi karistada tohiks. Eriti olukorras, kus mitmed sportlased on ka avalikult Ukraina sõja ja Venemaa presidendi Vladimir Putini tegutsemise hukka mõistnud.

Samuti tunneb Lasitskene kaasa Ukraina kolleegidele, kes peavad Putini tõttu säärases olukorras olema. «Ma ei oska endiselt midagi neile öelda ega ilmselt silmagi vaadata. Nii nemad ise kui ka nende perekonnad on kogenud täielikku õudust, mida ei peaks keegi kunagi tundma. See sõda ei oleks pidanud kunagi toimuma,» lausus Lasitskene enda teadaandes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles