Wimbledonis punkte ei jagata, raha seevastu meeletult

Karl-Joosep Küngas
Copy
Wimbledoni tenniseturniir.
Wimbledoni tenniseturniir. Foto: PAUL CHILDS

Tennisemaailma aasta kolmas slämmiturniir algab juba 27. juunil Wimbledonis. Turniiri korraldajad tulid lagedale auhinnafondiga, mis ületab varasemad rekordid.

Wimbledoni tenniseturniiri ümber on juba enne selle algust olnud palju teemasid õhus. Esmalt teatasid korraldajad, et ei luba enda väljakutele ei Venemaa ega Valgevene tennisiste ning seda mõistagi Ukraina sõja tõttu. Selle peale teatasid nii ATP kui ka WTA, et ei jaga Wimbledonis tänavu edetabelipunkte, kuna venelastel ja valgevenelastel pole neid võimalik püüda.

Mitmed tennisistid avaldasid enda pahameelt, et Wimbledonis punkte ei jagata. Naiste endine esireket Naomi Osaka võrdles olukorda näidismatšidega, kus pole sisuliselt midagi kaalul.

Turniiri korraldajad on siiski välja pannud rekordilise auhinnafondi, mis ületab isegi enne koroonaviiruse pandeemiat püstitatud numbreid. Mulluse turniiriga võrreldes on auhinnafond kerkinud 11,1 protsenti ning 2019. aasta slämmiturniiriga võrreldes tõusus fond 5,4 protsenti.

Seekordse Wimbledoni tenniseturniiri kogu auhinnafondiks on 47,4 miljonit eurot. Turniiri võitja pistab taskusse 2,35 miljonit eurot, seda nii meeste kui ka naiste seas. Mõistagi on kasvanud ka avaringides langejate võidusummad. Näiteks teenib avaringi kaotaja lausa 58 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles