Ameeriklastelt loobumisvõidu saanud Eesti vollepaar edenes MMil veerandfinaali

Postimees Sport
Copy
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar koos MMile sõitnud Eesti vollepaari fännidega.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar koos MMile sõitnud Eesti vollepaari fännidega. Foto: FIVB

Eesti vollepaar Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar jätkasid Roomas peetavaid rannavõrkpalli maailmameistrivõistlusi võidukalt. 16 parema hulgas teeniti alistusvõit USA paarilt ning nõnda pääses Eesti vollepaar MMil veerandfinaali.

Kaheksandikfinaal:

MMil juba neil võitu teeninud Nõlvak – Tiisaar pidanuks 16 parema hulgas kohtuma USA duo Trevor Crabb – Tri Bourne'iga, ent viimaseid väljakule ei tulnudki. Eestlased olid väljakul sooja tegemas, kuid ameeriklasi ei tulnudki platsile. Kinnitatud andmetel jäi Trevor Crabb enne tänast 1/16-finaali haigeks ning seetõttu polnud kohtumine võimalik.

Nõnda märgiti protokolli Eesti paarile 21:0, 21:0 võit ning sellega edeneti kaheksa parema hulka. MMil on nüüd Eesti paaril üks eesmärkidest täidetud. Nimelt tõstab MMil kaheksa hulka jõudmine nad Eesti Olümpiakomitee toetusesaajate sekka.

Veerandfinaalis seisab eestlastel vastu, kas Itaalia paar Samuele Cottafava – Paolo Nicolai või Brasiilia duo Renato – Vitor Felipe. Itaalia dou paikneb maailma edetabelis kolmandal kohal ning brasiillased omakorda 11 real.

Kuueteistkümnendikfinaal:

Esimeses play-off-kohtumiseks teenisid Nõlvak – Tiisaar asetuse ning neile seisid vastu Kanada paar Sam Schachter – Daniel Dearing. Kohtumine kuulus numbritega 2:0 (21:18, 21:16) Eesti paarile, kes kindlustasid koha 16 parema hulgas.

Kohtumist alustasid siis siiski paremini Kanada paar. Avageimi esimesed punktid kuulusid neile ning peagi olid kanadalased 10:7 juhtimas. Seejärel algas eestlaste 4:0 vahespurt ning esimest korda haarati eduseis. Avageimi lõpp oli küll tasavägine, ent Nõlvaku ilusa kaitsemängu tulemusena võeti lõpuks 21:18 geimivõit.

Teises geimis said eestlased oluliselt paremini minema. Kiiresti haarati paaripunktiline eduseis ning seda suudeti tänu Tiisaare blokkidele parimal juhul kasvatada 16:10 peale. Matši lõpus enam vastastele mingit võimalust ei antud ning maailma edetabeli 47. paar alistati tulemusega 21:16.

Kaheksandikfinaalis seisab Eesti paarile vastu USA duo Trevor Crabb – Tri Bourne. 32-aastased ameeriklased seljatasid enda 1/16-finaalis Hollandi paari Leon Luini – Ruben Penninga 2:1 (18:21, 21:19, 15:10). USA paari näol on tegemist maailma edetabeli 29. numbriga.

Kolmas mäng:

Alagrupi viimases mängus alistasid Nõlvak – Tiisaar Hollandi paari Alexander Brouwer – Robert Meeuwseni 2:1 (21:16, 12:21, 15:12) ja kindlustasid C-grupis esikoha.

Esimeses geimis pääsesid eestlased maailma neljanda paari vastu Nõlvaku ässast 7:6 juhtima. 9:11 kahepunktilisse kaotusseisu jäädes võtsid hollandlased aja maha. Seejärel said eestlased tänu Tiisaare blokile ja Nõlvaku ässale 15:11 ette. Hollandlased avageimis enam ohtlikuks ei muutunud ja eestlased võtsid 21:16 võidu.

Teises geimis läksid aga 2013. aasta maailmameistrid kohe oma teed. Kuigi statistika oli isegi suhteliselt võrdne, eestlased tegid veidi rohkem vigu, siis kaotasid Tiisaar – Nõlvak kindlalt 12:21 ja grupivõitja otsustati kolmandas geimis.

Otsustav geim algas punkt-punktis, kuid tänu suurepärasele Tiisaare kaitsetööle ja Nõlvaku servidele suudeti ette rebida 12:10 ja esimese matšpalli realiseeris Tiisaar ässana ning geim võideti 15:12.

Eestlased kindlustasid C-grupi võidu ning said 1/16-finaaliks asetuse. Teisipäeval selgitatakse Roomas viimased edasipääsejad ning play-off'iga tehakse algust kolmapäeval. Nõlvak – Tiisaare esimese ringi vastased selguvad loosi tulemusel.

Teine mäng:

Avamängust head energiat ammutanud Eesti vollepaar jätkas täna võidulainel. Teises kohtumises läksid nad vastamisi Marko paari Mohamed Abicha – Oussama El Azhariga, kes olid eestlaste jaoks üsna tundmatud.

Eestlaste ülekaal oli tolles vastasseisus ülikindel ning võitjas ei tekkinud kordagi kahtlust. Kohtumise lõpuks näitas tabloo Tiisaare ja Nõlvaku 21:13, 21:16 võidunumbreid.

Homme on eestlastel puhkepäev ning seejärel kohtutakse alagrupiturniiri otsustavas lahingus Hollandi duo Alexander Brouwer – Robert Meeuvseniga. Selles matšis on kaalul alagrupi esikoht, ent mõlemad on edasipääsu endale juba taganud.

Esimene mäng:

Avamängus läks Eesti paar vastamisi Mehhikot esindavate Juan Virgeni ja Miguel Sarabiaga. Esimeses geimis eestlastel liiga palju raskusi ei tekkinud ning see pöörati enda kasuks 21:12.

Teises geimis näitasid mehhiklased hoopis teist minekut. 8:8 viigiseisult tegid Virgen ja Sarabia vahespurdi ning ühtäkki jõuti 19:15 seisuni. Sellel hetkel võtsid eestlased jalad kõhu alt välja ning Nõlvaku kahe ässpallingu toel jõuti esimesena matšpallini. Kokku oli Eesti duol kasutada kolm matšpalli, ent geim kuulus ikkagi tulemusega 26:24 mehhiklastele.

Otsustavas geimis haarasid Nõlvak ja Tiisaar kiiresti juhtohjad. Eestlaste 5:2 algedu suutsid mehhiklased kiiresti kinni mängida ning peagi oli tablool 5:5 viiginumbrid. Peagi suutis Eesti vollepaar ikkagi enda paremuse maksma panna ning osavate rünnakutega teeniti lõpuks viiendalt matšpallilt 15:11 võit.

Homme ootab eestlasi Marko paar Mohamed Abicha – Oussama El Azhari, kes kohtusid täna Hollandi duo Alexander Brouwer – Robert Meeuvseniga. Hollandlased võtsid ülikindla 21:11 ja 21:9 võidu.

Enne turniiri:

Kusti Nõlvak – Mart Tiisaar mängivad C-alagrupis. Lisaks eestlastele kuuluvad sinna hollandlased Alexander Brouwer – Robert Meeuvsen, mehhiklased Juan Virgen – Miguel Sarabia ning Maroko paar Mohamed Abicha – Oussama El Azhari.

Säravaimad tulemused on ette näidata hollandlastel. Brouwer – Meeuvsen võitsid 2016. aasta Rio de Janeiro olümpial pronksi, 2013. aastal tuldi maailmameistriks. Maailma edetabelis hoitakse neljandat kohta.

Alagrupiturniiri ajakava

Reede, 10.06 kell 11 Nõlvak – Tiisaar vs. Virgen – Sarabia/Väljak 3

Laupäev, 11.06 kell 12 Nõlvak – Tiisaar vs. Abicha – El Gharouti/Väljak 2

Esmaspäev, 13.06 kell 10 Nõlvak – Tiisaar vs. Brouwer – Meeuwsen/Väljak 2

MMil osaleb 48 paari, kes on jagatud neljaliikmelistesse alagruppidesse. Igast grupist pääseb edasi kaks paremat, lisaks tagavad koha play-off’is neli paremat kolmandat kohta. Kaheksa ülejäänud kolmandat paari peavad neljamängulise lisaringi, selgitamaks viimased edasipääsejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles