F1 maailmameistril pole lubatud võistluspaikasid külastada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nico Rosberg.
Nico Rosberg. Foto: HERBERT NEUBAUER/AFP

2016. aastal F1 maailmameistriks kroonitud Nico Rosberg seisab silmitsi probleemiga, mida ta ei oodanud. Nimelt pole tal lubatud ühelegi ringrajale siseneda, kuna ta pole koroonaviiruse vastu vaktsineeritud.

F1-s on reegel, et kõik maailmameistrid võivad tasuta registreerides võistluspaikadesse siseneda. Koroonapandeemia pani sellele reeglile aga lisaklausli, et inimene peab olema siiski vaktsineeritud. Viimane reegel hakkas kehtima tänavusest hooajast, varasemalt piisas ka negatiivsest PCR-testist.

Rosberg peaks aga ametis olema Sky Sportsi eksperdina ning Monacos tegi ta tööd oma korterist. Mees peaks kohal olema ka Aserbaidžaanis, ent reeglid seda siiski ei luba.

Sakslasest maailmameister pole koroonaviiruse vastu vaktsineerinud, kuna ta põdes hiljuti haiguse läbi. «Nakatumisel tekkisid minu kehasse antikehad ja arvasin, et sellest piisab. Arstid on selgitanud mulle, et mul pole põhjust vaktsineerida. Samuti olen pidevalt teinud PCR-teste,» lausus Rosberg Saksa väljaandele Sport1.

Siiski, kui mees tahab edaspidi võistluspaikasid külastada ja enda tööd Sky Sportsis jätkata, tuleb tal vaktsineerimisele mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles