Parima sõbra tapnud olümpiavõitja mõisteti pikaks ajaks vangi (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Naidangiin Tüvshinbayar (sinises vormis).
Naidangiin Tüvshinbayar (sinises vormis). Foto: Michel Spingler/SCANPIX

2008. aastal Pekingis olümpiavõitjaks kroonitud Naidangiin Tüvshinbayari ootab ees väga ränk karistus. Nimelt mõisteti Mongoolia endine judoka tapmise eest 16 aastaks vangi.

Traagilised sündmused hakkasid hargnema 2021. aasta aprillis. Tüvshinbayar oli alkoholi tarvitanud ning sattus ootamatult konflikti enda parima sõbra Erdenebileg Enkhbatiga. Endine tippsportlane peksis sõbra karmilt läbi ja too suri saadud vigastustesse.

Kohus mõistis 2008. aastal Pekingis olümpiavõitjaks kroonitud Tüvshinbayari süüdi ja määras talle 16-aastase vanglakaristuse. Endine sportlane võttis kohtus ka süü omaks.

«Mul on väga kahju kõige pärast, mis juhtus. Võtan süü omaks. Tapsin enda parima sõbra, kes oli minu eduloo taga. Vabandan siiralt tema vanemate ja vendade ees. See tapmine polnud tahtlik, ent võtan ikkagi kogu vastutuse enda peale. Samuti soovin, et minu sõnum jõuaks kadunud sõbra perekonnani. Ma luban, et aitan teid kogu ülejäänud elu vältel,» lausus Tüvshinbayar kohtusaalis.

Tüvshinbayar oli 2008. aastal Mongoolia tõeline rahvuskangelane. Temast sai riigi esimene olümpiavõitja, saades kuldmedali kaela judos kuni 100 kg meeste arvestuses.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles