WADA peadirektor astus ratturite poolt dopingupleki külge saanud Nadali kaitseks välja

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: AP/Scanpix

WADA peadirektor Olivier Niggli astus intervjuus Rafael Nadali kaitseks välja, öeldes, et tuimestavatel süstidel pole sportlaste esitusele positiivset mõju.

«Kui ravim on keelatud ainete nimekirjas, siis on sellel kas positiivne mõju sportlase esitusele, see on kahjulik tervisele või käib see spordieetika põhimõtete vastu. Tuimestavad süstid pole keelatud. See pole möödalaskmine. Küsimusi on nende kohta esitatud ja need on ka läbi arutatud. Süstid pole keelatud nimekirjas, sest need ei anna sportlasele mingit eelist ega pole otseselt tervisele kahjulikud,» ütles Niggli.

«Nadal on võitnud 14 Prantsusmaa lahtiste tiitlit. Kui ta on juba enne võitnud 13 tiitlit ilma süstideta, siis tõenäoliselt ei võitnud ta 14ndat tänu süstidele,» sõnas WADA peadirektor väidete kohta, et tuimestavatel süstidel oli Nadali mängule positiivne mõju.

Jalgrattur Thibot Pinot avaldas Twitteris arvamust, et tema arvates pole õige tervist sellisel viisil spordi nimel rikkuda. Prantslasest uuriva ajakirjaniku Clémence Lacouri sõnul mõtles Pinot oma säutsuga seda, et see ei jäta professionaalsetest atleetidest head muljet ja on halvaks eeskujuks lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles