Doncici keha kindlustamine on Sloveeniale kallis koorem

Karl-Joosep Küngas
Copy
Luka Doncic.
Luka Doncic. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Sloveenia korvpallikoondis on enne MM-valikmänge ootamatusse olukorda sattunud. Nimelt on vaja tähtmängijate eest hirmkallist tasu maksta.

Sloveenia korvpallikoondis sai rõõmusõnumeid NBA-st, et nii Luka Doncic kui ka Goran Dragic on valmis meeskonda suvistes MM-valikmängudes aitama. Siiski saabub NBA meestega ka kindlustuslepingud ning nendega kaasnevad suured summad.

«Meil on võimalus kaasata meeskonda korvpallimaailma üks säravamaid tähtesid. Ta on valmis ohverdama enda suvest mitu päeva, ent sellega kaasnevad erinevad lisategevused. Nimelt peame mängijad kindlustama, ent meil pole andmeid, kus seda teha saab ja millal dokumendid saata tuleb,» lausus Sloveenia korvpalliliidu peasekretär Raso Nesterovic.

Teatavasti oleneb kindlustusele makstav summa mängumehe lepingust NBA-s. Doncicil hakkas kehtima värske 207,1 miljonit eurot väärt leping ning nõnda tuleb Sloveenia korvpalliliidul tema eest kindlustusele maksta 95 000 eurot. Dragici puhul on summa 14 000 eurot.

Nesterovic on vähemalt praegu optimistlik ning usub, et mured saavad mängudeks lahendatud. Sloveenia korvpallikoondis mängib MM-valiksarjas C-alagrupis ning 30. juunil võõrustatakse kodusaalis Horvaatiat. Teine kohtumine toimub mõned päevad hiljem Rootsiga Stockholmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles