MMil alagrupist edasipääsu kindlustanud volleduo: täna sai isegi veidi ülepingutatud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mart Tiisaar (paremal) päästmas Kusti Nõlvaku poolt üles toodud palli.
Mart Tiisaar (paremal) päästmas Kusti Nõlvaku poolt üles toodud palli. Foto: volleyballworld.com

Eesti vollepaar Mart Tiisaar – Kusti Nõlvak võitis Roomas peetud rannavolle MM-il ka teise alagrupimängu, Maroko paar Mohamed Abicha ja Soufiane El Gharouti alistati 2:0 (13, 16).

Tihti rünnati teiselt puutelt, tehti osavaid petteid, leiti näiliselt kergelt platsil katmata kohti ja matši nauditi täiel rinnal. Avageimis oli viimane viigiseis 3:3, siis lõi esmalt Nõlvak palli maha, Tiisaar serveeris serviässa ning järgmise pallivahetuse lõpetas ta rünnak teiselt puutelt – enam tagasi vaatamist ei olnud.

Teises geimis tekkis korraks väike mõõn, kui vastastel lubati 15:10 kaotusseis minimaalseks mängida (15:14), kuid kaks rünnakut Nõlvakult, blokk Tiisaarelt ja hetkeks tekkinud põnevus haihtus ruttu. Eelkõige jäid marokolased hätta rünnakute realiseerimisega, ka serviga ei suudetud meie mehi survestada ja blokiga pitsitada. Tasemevahe oli ilmne.

Taas suutsid eestlased soosiku rolliga hakkama saada ja teenisid elu esimesel MM-il juba teise võidu. Kuna samal ajal peetud kohtumises said hollandlased Alexander Brouwer ja Robert Meeuwsen 2:0 (13, 15) jagu Mehhiko duost Juan Virgen – Miguel Sarabia, siis on selge, et eestlased on taganud alagrupis vähemalt teise koha ja pääsu 1/16-finaali. Homme on Tiisaarel ja Nõlvakul puhkepäev, esmaspäeval algusega kell 10 mängitakse hollandlastega alagrupi võidu peale.

Kui palju täna tasemelt nõrgemate oponentide vastu enda võimetest kätte saite? «Natuke liigagi palju. Ma läksin liiga suure agressiivsusega peale. Oleks võinud lihtsamaid lahendusi teha. Seal tulid mõned vead sisse,» lausus Nõlvak alaliidu pressiteenistusele.

«Kirjeldad väga hästi,» nõustus Tiisaar. «Natuke sellist ülepingutamist oli võib-olla. Oleks saanud võtta mitte lõdvemalt, aga rahulikumalt.»

Täna pakutud lõbusa ja improvisatsioonilisema mängustiili kohta ütlesid võrkpallurid, et see peaks arsenalis olemas olema, kuid see ei tähenda, et alati tuleks just selle poole püüelda. «Ma arvan, et see on üks meie mängu osa. Kui soovime mängida sellist mängu, siis mängime sellist. Suudame mängida ka klassikalist,» kommenteeris Nõlvak.

«Ideaalis olekski nii, et meie mäng sisaldab kõike ning õigel ajal teeme õigeid asju,» täiendas Tiisaar.

Mehed ootavad juba esmaspäevast kohtumist maailma edetabelis neljandat kohta hoidvate hollandlastega. «Nad on väga kõvad, täitsa maailma tipppaar, kõrged ja agressiivsed,» iseloomustas Nõlvak Brouwerit ja Meeuwseni.

«Hollandlastega meile meeldib mängida, mulle väga meeldib, arvan, et saab olema vahva mäng,» sõnas Tiisaar.

«Nad löövad sinu kõrguselt,» torkas Nõlvak paarilise jutule vahele. «Isegi üle löövad!» muheles Tiisaar lõbusalt.

Otsepilti rannavõrkpalli MM-ilt näeb nii Volleyballworld.TV kui ka Viaplay vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles