Rahvusvahelise alaliidu lödipükslus ärritas Ukraina tippatleeti: kui nii läheb, loobun oma MM-kullast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Georgõi Zantaraia (valges) on lisaks vastastele valmis seljatama ka rahvusvahelist alaliitu.
Georgõi Zantaraia (valges) on lisaks vastastele valmis seljatama ka rahvusvahelist alaliitu. Foto: Vincent Thian/AP/Scanpix

Ukraina judoka Georgõi Zantaraia on valmis loobuma oma 2009. aasta MM-kullast, kui rahvusvahelise alaliidu hiljutine otsus – lubada Venemaa sportlased Mongoolias toimuvale MK-etapil starti – jõusse jääb.  

«Nägin rahvusvahelise judoliidu kodulehel, et Venemaa sportlased on registreerunud Ulaanbaatari turniirile ja saavad seal osaleda neutraalsete sportlasetena (föderatsiooni lipu all). Tuletan meelde, et olen juba varem kirjutanud, et sporti ei saa poliitilistest teemadest eristada, eriti kui see puudutab sõda. Seetõttu tahan selge sõnaga välja öelda, et...

... kui Venemaa sportlastel lastakse turniirist osa võtta, siis kavatsen ametlikult lahti öelda kõikidest oma tiitlitest, sealhulgas ka MM-tiitlist,» kirjutas 34-aastane ukrainlane ühismeedias.

«On piinlik, et minu armastatud spordiala, mis rõhutab alati rahu, ühtsuse ja sõpruse väärtusi, toetab nüüd passiivselt Ukraina sõda. Ma ei kavatseda jääda kõrvale, vaid tahan, et kõik teaksid, et turniirile registreerumise ajal sureb Ukrainas iga päev sadu inimesi, tuhanded elavad iga päev mürskude ja plahvatuste all,» jätkas kolmekordne Euroopa meister Zantaraia lisades, et ühes temaga on ka teised ukrainlased valmis boikoteerima judo eliitturniire.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles