Ken Torn püsib Poola EM-etapil ilusasti poodiumikonkurentsis

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ken Torn ja Kauri Pannas Poola EM-rallil.
Ken Torn ja Kauri Pannas Poola EM-rallil. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Eesti rallipaar Ken Torn – Kauri Pannas on sel nädalavahetusel võistlustules Poolas, kus sõidetakse Euroopa meistrivõistluste (ERC) hooaja neljas etapp. Laupäevase päeva järel hoiavad eestlased kolmandat kohta. 

Võistlust juhib kohalik rallimees, Škoda Fabia Rally2 evot ohjav Mikołaj Marczyk, kes pidas päeva jooksul vinge lahingu hispaanlase Nil Solansiga (Hyundai i20 N Rally2). Too duell sai paraku enneaegse lõpu seitsmendal katsel, kui Solans üht vasakkurvi lõigates roolivõimu lõhkus ja seetõttu kraavi kihutas. 

Nõnda on Marczykil teise võistluspäeva eel kasutada 20-sekundiline edu. Talle järgnevad Hyundai i20 R5ga kihutav rootslane Tom Kristensson ja seejärel juba Ken Torn–Kauri Pannas (+26,0). Rahulikult eestlased aga hingata ei saa, sest kõigest 0,3 sekundi kaugusel neist on Hispaania rallimees Efren Llarena (Škoda Fabia Rally2 evo) ning väga palju ei jää maha ka rumeenlane Simone Tempestini (Škoda Fabia Rally2 evo).

Ken Torn: «Enesetunne autos paranes päeva jooksul ja saime teha enda asja nii hästi kui oskasime. Katsed on siin head, kiired ja kohati üsna pehmed ning aeg-ajalt saab ka veidi hüpata. Viimasel katsel oli meil väike tehniline probleem, kuid loodame, et saame selle homseks korda.»

Poola ralli SS8 OA
Poola ralli SS8 OA Foto: EWRC

Lisaks on Poolas võistlustules veel Eesti ekipaaže. ERC-3 klassis on meie meestel koguni kaksikjuhtimine: Ford Fiesta Rally3ga kihutavad Robert Virves – Julia Thulin on esimesed (57.48,0), Kaspar Kasari ja Rainis Raidma jäävad neist maha veidi enam kui kolme minutiga. 

Üldarvestuses on Virves 11. (+2.11,2) ja Kasari 20. (+5.25,2). Lisaks leiab Gregor Jeetsi (Škoda Fabia Rally2 evo) 14. (+2.33,5) ja Priit Koiki (Ford Fiesta Rally2) 17. positsioonil (+2.40,1).

Homme on rallimehi Poolas ees ootamas kuus kiiruskatset, kogupikkusega 78,24 km. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles